Hlavní obsah

TEST: Běžecká mikina Reebok Reflective Speedwick Quarter Zip ‒ bezpečně a stylově

René KujanSport.cz

Teploty tomu až tak úplně nenapovídají, ale ještě stále tu máme „pouze“ jaro. A ještě stále lze očekávat i teploty pod 20° C. Minimálně tedy alespoň při brzce ranních či večerních výbězích. A právě pro takové příležitosti by se vám mohla hodit nová stylová mikina, s níž ale neurazíte ani při jiných příležitostech, než jsou ty běžecké.

Foto: archiv autora, Sport.cz

Běžecká mikina Reebok Reflective Speedwick Quarter Zip

Článek
Fotogalerie

Nová běžecká mikina od Reeboku zaujme hned na první dotyk. Zřejmě se stejně jako já začnete ptát, zda už i tento producent začal do svých výrobků přidávat přírodní vlákna, jak je látka jemná a hebká. Omyl! Opět polyester s trochou elastanu spíchnutý ve Vietnamu. Zřejmě jim tam na polyesterníkových plantážích roste nějaký jemnější stejně jako novozélandským ovcím roste jemnější merino.

Látka je barevně hozená do esteticky příjemného bílo-světle šedivého melíru. I za tmy je tak viditelnější než většina jiných barev. K vyšší pasivní bezpečnosti přispěje také na zádech umístěný zhruba patnácticentimetrový vertikální reflexní pásek. Za svého druhu samozřejmost lze u syntetických látek pokládat rychlý transport potu (zde technologie Speedwick).

Mikina má krátký stojací límeček a už v názvu avizovaný tříčtvrteční zip ‒ jednak pro snazší převlékání přes hlavu, jednak jako možnost doplňkové termoregulace. Už jistou samozřejmostí je u zipu značka kvality YKK, spodní léga s přehnutím pod bradou proti škrábání a reflexní proužek podél levé strany zipu. Rukávy jsou raglánového střihu a jsou prodloužené. Na koncích mají našité průvlaky pro palce, takže v případech, kdy je vám zima na ruce, je díky rukávům můžete do značné míry ochránit.

PLUSY
jemná látka, příjemné nošení
prostornější kapsa vzadu uprostřed
prodloužené rukávy s oky na palce
reflexní prvek vpředu i vzadu
hezký design
světlá barva také zvyšuje viditelnost za tmy
MÍNUSY
světlá barva je naopak náročnější na údržbu
HMOTNOST
295 gramů
CENA
1749 korun

Běžce určitě potěší i zadní kapsa umístěná vycentrovaně do oblasti kříže. Velikostně se do ní určitě vejde i objemnější telefon nebo klíče i s balíčkem kapesníků. Kapsa je uzavíratelná na černý spirálový zip rovněž od výrobce YKK.

Nekomplikovanou a designově pěkně zvládnutou mikinu můžete s sebou vzít bez problémů i do společnosti. Může tak vytvořit další část vašeho pracovně-běžeckého šatníku, kdy nemusíte úplně řešit, co už vypadá moc sportovně a co ještě ne.

Reklama