Hlavní obsah

Česko štafetu biatlonistek přeházelo, jedna z opor stále chybí

Ruhpolding

Po středečním sprinterském nezdaru většiny Češek jde reprezentační sestava dnes při SP v Ruhpoldingu do dalšího závodu - štafety. Čeští trenéři se rozhodli zcela přeházet pořadí závodnic, stále chybí Eva Kristejn Puskarčíková. Start je ve 14:30, vysílá ČT Sport, online přináší Sport.cz.

Foto: Český biatlon, ČTK

Česká závodnice Markéta Davidová při sprintu v Oberhofu.

Článek

Na první úsek vyrazí ve sprintu nejlepší (15.) Lucie Charvátová, na druhý Markéta Davidová, na třetí Tereza Voborníková a na poslední Jessica Jislová.

„Jess se tady nedařilo běžecky, přijížděla na střelnici ve vysokých tepech. Mohla by se v úvodu uhnat. Lucka první úsek zvládne," řekl pro web biatlon.cz asistent trenéra žen Jiří Holubec. Devatenáctiletá Voborníková zažije ve štafetovém závodě SP premiéru.

V Östersundu při prvním podniku sezony Češky po střeleckém výpadku Charvátové na druhém úseku skončily osmé, v dalším závodě v Hochfilzenu si o dvě pozice polepšily. V novém roce v Oberhofu ale propadly na desátou příčku, při střelbě vedle Charvátové neuspěla zejména Davidová, která vyrazila na třetí úsek. Bezchybná tam byla v první části Jislová i finišující Kristejn Puskarčíková.

Jednu z opor týmu Kristejn Puskarčíkovou na jihu Německa trápilo nachlazení, občas sice v Ruhpoldingu vyrazila na lyže, ale nakonec ani do štafety nenastoupí.

V závěrečné nedělní stíhačce z Češek v Ruhpoldingu nastoupí jen Charvátová, další se při sprintu mezi 60 postupujících nevešly.

SP v biatlonu v Ruhpolingu:
14:30 štafeta žen na 4x6 km

Reklama

Související témata: