Hlavní obsah

MS v biatlonu 2020: Senzační start! Dvě medaile zatím musejí stačit. Jaký mají závodníci další program?

Aktualizováno

Mistrovství světa v biatlonu se v roce 2020 koná v italské Anterselvě. A pro české barvy začal šampionát fantasticky: hned v úvodní smíšené štafetě vybojovalo kvarteto Eva Kristejn Puskarčíková, Markéta Davidová, Ondřej Moravec a Michal Krčmář bronzové medaile a stejný cenný kov získala o den později ve sprintu i Lucie Charvátová. V individuálním závodu žen Markéta Davidová obsadila osmé místo a Eva Kristejn Puskarčíková byla desátá.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Úspěšná sestava českého mixu: zleva Eva Kristejn Puskarčíková, Markéta Davidová, Ondřej Moravec a Michal Krčmář.

Článek
Fotogalerie

Mistrovství v biatlonu se koná v jihotyrolském lyžařském středisku Anterselva (německy Antholz) na stadionu Südtirol Arena od 13. do 23. února 2020. MS odstartovalo ve výšce okolo 1600 metrů smíšenou štafetou a vyvrcholí závody s hromadným startem. V roce 2021 se bude mistrovství konat ve slovinském městě Pokljuka.

Program

Na mistrovství světa v biatlonu se odjedou následující závody:

Vstupenky

Vstupenky na stání seženete za 34 až 39 euro, tedy v přepočtu za 860 až 1000 korun. Cena se liší dle závodu, na který se rozhodnete jít podívat. Všechny ceny vstupenek najdete zde.

Češi

Do české reprezentace byli nominováni Michal Krčmář, Ondřej Moravec, Jakub Štvrtecký, Adam Václavík, Michal Šlesingr, Markéta Davidová, Eva Kristejn Puskarčíková, Lucie Charvátová, Jessica Jislová, pátou členkou týmu byla vybrána juniorka Tereza Vinklárková.

Před startem šampionátu v Anterselvě měla česká biatlonová reprezentace historickou bilanci 5 zlatých, 6 stříbrných a 7 bronzových medailí. Na posledním mistrovství světa Češi neměli štěstí a nezískali ani jeden cenný kov. Světovou biatlonovou velmocí je Norsko, Česko je v celkovém pořadí dvanácté.

Reklama