Hlavní obsah

Biatlonová hvězda se pustila do kritiky: Každý musel vidět, kde je problém

Anterselva/Bratislava

V nedělním závodu s hromadným startem na světovém šampionátu v Anterselvě zastřílela nejlépe ze všech startujících, přesto se výraznějšího individuálního úspěchu znovu nedočkala. Slovenská biatlonová hvězda Paulína Fialková byla z patnáctého místa v posledním vystoupení na MS pořádně rozladěná. A nešetřila kritikou do řad reprezentačního týmu.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Slovenská biatlonistka Paulína Fialková se na MS v Anterselvě cenného kovu nedočkala.

Článek

Sedmá žena průběžného pořadí Světového poháru minula na střelnici z dvaceti pokusů jen jediný terč. Přestože patří k výborným běžkyním v neděli ji předbíhala jedna závodnice za druhou a na 12,5 km dlouhé trati dosáhla až 25. běžeckého času z třicítky startujících. Podle 27leté rodačky z Brezna byl příčinou i výkon servismanů.

„Dnes velká kritika servisního týmu. V každém kole mě předbíhalo pět šest závodnic a nic jsem s tím nemohla dělat. Kdo sledoval závod, musel vidět, kde byl problém," svěřila se po závodě v interview pro RTVS, z něhož cituje slovenský server Nový čas.

Do cíle finišovala se ztrátou 1:35,9 minuty za vítěznou Norkou Marte Räiselandovou. „Pokaždé se musí něco pokazit," neskrývala Fialková rozčarování, která již ve Světovém poháru osmkrát vystoupila na stupně vítězů. „Je mi z toho až do pláče."

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Paulína Fialková na střelnici.

Člen servisního týmu sester Fialkových Juraj Valenta dnes s odstupem času přiznal chybu: "Špatně jsme to vyhodnotili, při přípravě lyží jsme se dopustili chyby. Voskování i lyže byly dobré, ale udělali jsme tam i něco navíc, co už tam být nemělo. Až příliš jsme chtěli a překombinovali jsme to."

Smutný byl i běžecký a kondiční trenér obou slovenských biatlonových sester a bývalý běžec na lyžích Martin Bajčičák: "Vzali lyže více do zimy a déšť udělal své. Paulína neměla lyže v takovém stavu, aby s nimi dosáhla na medaili. Bohužel, v neděli se to mohlo podařit."

Reklama