Hlavní obsah

Biatlonisté přišli kvůli koronaviru o finále SP v Oslu

Oslo

Finále Světového poháru v biatlonu, které se mělo konat příští týden 20. až 22. března v Oslu na Holmenkollenu, bylo kvůli pandemii koronaviru zrušeno. Sezona by tak měla skončit ve finském Kontiolahti, kde dnešním sprintem mužů začíná původně předposlední díl seriálu, jenž se nově pojede bez diváků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Davidová si v Novém Městě jede pro třetí místo před prázdnými tribunami. Ilustrační foto.

Článek

"Na základě doporučení zdravotnických organizací rada města Oslo rozhodla, že se letošní Světový pohár kvůli riziku nákazy koronavirem neuskuteční," uvedli organizátoři na webu akce. V Norsku jsou od úterka zakázány sportovní akce pro více než 500 osob.

Kvůli šíření koronaviru se minulý týden konaly bez návštěvníků závody biatlonového SP v Novém Městě na Moravě, stejně tak byly prázdné tribuny na závodech v klasickém lyžování na Holmenkollenu. V Kontiolahti se mělo závodit před diváckou kulisou, nicméně necelou hodinu před startem závodu Mezinárodní biatlonová unie (IBU) uvedla, že na základě nařízení finské vlády zrušit všechny akce s více než 500 lidmi bude SP bez diváků.

"Od tohoto odpoledne bude akce s vyloučením veřejnosti. Počet lidí v dějišti bude omezen pod 500, aby se mohly soutěže až do neděle konat. Program pro Kontiolahti se nemění," uvedla IBU.

Po dnešním sprintu mužů by měl v pátek ve Finsku následovat sprint žen, v sobotu stíhací závody a v neděli smíšená štafeta a smíšená štafeta dvojic. V čele průběžného pořadí po závodech v Novém Městě jsou Francouz Martin Fourcade a Italka Dorothea Wiererová.

Reklama

Související témata: