Hlavní obsah

Slovenský biatlon možná přijde o svoji jedničku. Bojuje o kariéru

Banská Bystrica

Slovenští biatlonisté možná přijdou o svoji dlouholetou jedničku Martina Otčenáše, který má vleklé problémy s páteří. Kariéru se brzy třiatřicetiletý Otčenáš snaží zachránit ozónovou terapií. Pokud mu injekce pomůžou, pustí se do předolympijské sezony.

Foto: Profimedia.cz

Kariéra slovenského biatlonisty Martina Otčenáše je v ohrožení.

Článek

Otčenáš jako jediný ze Slováků v minulé sezoně Světového poháru bodoval a na mistrovství světa v Anterselvě se blýskl 13. místem ve sprintu. Během takřka všech závodů však cítil ostrou bolest, protože mu otékala ploténka a tlačila na nerv. Proto v Banské Bystrici chodí na ozónové injekce.

"Rozhodne můj zdravotní stav, jestli ještě půjdu dál. Jsem po druhé injekci. Po každé mám nařízený dvoutýdenní klid. Jestli mám pokračovat, nesmí to být tak, že mě budou tři čtvrtiny sezony bolet záda. Už bych nechtěl s bolestmi dobíhat někde na 80. místě," řekl deníku Šport.

Slovensko kleslo v hodnocení Poháru národů a v individuálních závodech bude mít jen tři biatlonisty místo čtyř. Trenér Tomáš Kos má nyní v týmu kvarteto Tomáš Hasilla, Šimon Bartko, Michal Šima a Matej Baloga.

Reklama