Hlavní obsah

Potvrzeno! Bývalá biatlonistka Koukalová se rozvádí

Už to nejsou jen spekulace o vztahové krizi, bývalá biatlonistka Gabriela Koukalová se po čtyřletém manželství vskutku rozvádí s někdejším badmintonistou Petrem Koukalem. Mistryně světa a vítězka Světového poháru to uvedla v prohlášení na sociálních sítích. Spustila lavinu reakcí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gabriela Koukalová a její partner Petr na archivním snímku z vyhlášení ankety Sportovec roku 2016.

Článek

"Občas se stane, že se společná cesta dvou lidí rozdělí, a pak je načase pokračovat cestou jinou, vlastní. To je nyní i náš případ, můj a Petrův," napsala Koukalová, rozená Soukalová.

"Potvrzuji, že se plánujeme s Gabčou rozvést. Stále jsme však v kontaktu jako přátelé a to stejné platí o našich rodinách, které nám v posledních měsících byly oporou. Také proto předem děkuji všem, že budou respektovat soukromí nejen naše, ale právě i našich nejbližších," uvedl Koukal.

O manželské krizi sportovního páru se často spekulovalo. Kupříkladu v období, kdy Koukalová nastupovala v televizní taneční soutěži StarDance a partner nebyl mezi diváky. Oba však dotazy na toto téma odvraceli do autu. Teď už je tohle vše minulostí. Třicetiletá bývalá excelentní závodnice potvrdila, že od sebe už jsou několik měsíců, manželství s o čtyři roky starším mužem se rozpadá.

"A žádost o rozvod je "pouze" formálním krokem. Ukázalo se, že naše představy o partnerském životě jsou odlišné. Možná jsme to pochopili pozdě právě proto, že jsme na začátku vztahu kvůli náročnému sportovnímu programu nesdíleli stejnou domácnost a netrávili spolu tolik času."

Koukalová a Koukal, od letoška předseda badmintonového svazu, měli svatbu v nedostavěném gotickém chrámu v Panenském Týnci v květnu 2016. Uvažovali o dětech, ale teď jejich veřejností mimořádně sledovaný vztah končí.

"Vzhledem k tomu, že jsme dva rozumní lidé a mluvíme spolu, doufám, že se i po rozhodnutí odejít z manželství dokážeme domluvit a pokračovat v přátelském duchu. Nyní bych se ráda soustředila především na svou rodinu a práci, která mě čeká. Věřím, že to pochopíte a budete nám oběma držet palce," uvedla Koukalová.

Reklama

Související témata: