Hlavní obsah

Problémy pokračují. Sestry Fialkovy přerušily sezonu

Ivan VilčekSport.czPrávo

Slovenské biatlonistky Paulína a Ivona Fialkovy přerušily sezonu. Důvodem jsou přetrvávající zdravotní problémy po překonání nemoci covid-19.

Foto: Profimedia.cz

Slovenská biatlonistka Paulina Fialková.

Článek

Sestry vynechaly úvodní dvě kola Světového poháru, protože v průběhu přípravy se v jejich týmu objevil covid-19. Fialkovy až nyní přiznaly, že obě překonaly covid ještě v listopadu 2020, a právě to může být příčina letošních slabších výsledků.

„Mé zdravotní problémy způsobené listopadovým covidem stále přetrvávají. Je potřebné absolvovat dodatečná vyšetření. Zdraví je na prvním místě," uvedla Paulína Fialková na sociální síti. „Zdravotní problémy přetrvávají a momentálně nejsou slučitelné s vrcholovým sportem," dodala její sestra Ivona s tím, že se obě vrací na Slovensko.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Paulína Fialková (@paja.fialkova)

Web slovenskybiatlon.sk informoval, že reprezentační trenér Lukáš Daubner povolal do dějiště dalšího závodu Světového poháru Henrietu Horvátovou a Júlii Machyniakovou. Obě startovaly už na začátku Světového poháru při absenci sester Fialkových.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Ivona Fialková (@ivka.fialkova)

Kdy se sestry Fialkovy vrátí do série Světového poháru, zatím není jasné. Za měsíc začíná světový šampionát a je možné, že se uskuteční bez obou nejlepších Slovenek.

Reklama