Hlavní obsah

Velký návrat na spadnutí! Český biatlonový trumf má plán

Praha

Nucená pauza kvůli koronaviru může být u konce, už tento týden Michal Krčmář zřejmě bude závodit. Nestihl se vrátit mezi absolutní elitu do Světového poháru v Anterselvě, ale rád by zkusil nadcházející ME v Polsku.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Michal Krčmář na archivím snímku.

Článek

První start by ho mohl čekat v pátek. Rozhodnout se má v úterý, kdy chce zkusit ostřejší trénink.

„Když budu vidět, že to má smysl tak bych se tam (na mistrovství Evropy) vydal," uvedl pro ČT čerstvý třicátník Krčmář, který se dočkal řady gratulací. Jedna poněkud vybočuje, nepochází z biatlonového prostředí. „Ať jsi brzy fit a děláš nám radost na trati, Bimbo!" objevilo se na sítích hromadné přání i od fotbalové Sparty, jíž Krčmář fandí a s níž si zatrénoval a dal v přípravě i nějaký ten gól.

Teď má ale jiné než fotbalové starosti. ME startuje už ve středu ve středisku Duszniki Zdrój na polské straně Orlických hor. V nominaci je hned několik tváří, které už dostaly šanci i ve Světovém poháru.

Mezi muži tak do Polska vyrazí Tomáš Krupčík a Milan Žemlička a také junioři Mikuláš Karlík a Jonáš Mareček. Krčmář podobně jako Vítězslav Hornig je zatím s otazníkem, hlavní pro něj i ostatní členy nákazou decimovaného áčka je únorové MS v Pokljuce.

Krčmář ještě v tomto kalendářním roce nezávodil. Koronavirem se nakazil nejspíš při přípravě právě v dějišti světového šampionátu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Michal Krčmář (@mkrcmar23)

Kategorii žen na ME obsadí Tereza Jandová, Natálie Jurčová, Eliška Teplá, Anna Tkadlecová, Tereza Vinklárková a Tereza Voborníková.

„K nominaci jsme přistoupili tak, že příležitost dostávají závodníci, kteří za sebou nemají kompletní program Světového poháru, ať již z důvodu karantény, nebo nemoci covid-19. Současně budou v Polsku startovat i naši nejlepší junioři," říká pro biatlon.cz k nominaci sportovní ředitel svazu Ondřej Rybář. „Pro některé sportovce, jako třeba Michala Krčmáře, by účast v některém závodě ME měla být součástí přípravy na vrchol sezony – mistrovství světa," doplňuje.

MS hostí Pokljuka od 9. do 21. 2., první závody se tam uskuteční 10. února. „Na závěrečnou přípravu tam odjíždíme 1. února," dodává Rybář.

Program ME 2021:
27. ledna
10:30, – vytrvalostní závod žen na 15 km
14:15, – vytrvalostní závod mužů na 20 km
29. ledna
10:30, – sprint žen na 7,5 km
14:00, – sprint mužů na 10 km
30. ledna
10:30, – stíhací závod žen na 10 km
13:00, – stíhací závod mužů na 12,5 km
31. ledna
10:30, – smíšené štafety – singly
13:00, – smíšené štafety – mixy

Reklama

Související témata: