Hlavní obsah

Krčmář se mohl usmívat. Návrat po covidu vyšel, ze stíhačky má evropské stříbro

Duszniki-Zdroj
Aktualizováno

Po prodělaném covidu je zpátky a ve slušné formě. Biatlonista Michal Krčmář získal na mistrovství Evropy stříbrnou medaili ve stíhacím závodě v polském středisku Duszniki-Zdroj, přitom start na šampionátu pojal jen jako přípravný test na MS, které začíná už 10. února ve slovinské Pokljuce. Zlato ve stíhačce získal Ukrajinec Arťom Pryma.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Český biatlonista Michal Krčmář.

Článek

„Těšil jsem se jako malej kluk, už mě totiž nebavilo válet se doma na gauči. Koukat na biatlon jen v televizi bylo opravdu utrpením," líčil český reprezentant, jenž podle umístění ze sprintu odstartoval osmý, ale vedle dobrého běhu se při stíhačce mohl opřít i o výtečnou střeleckou bilanci.

První tři položky dal čistě, na poslední stojce musel na jedno trestné kolo a odjížděl v závěsu za pozdějším vítězem. „Mám velkou radost z toho, že mé pocity byly správné a dobře jsem odhadl, že tělo je už připravené závodit," usmál se, když projel cílem.

„Při pátečním sprintu jsem měl problém na střelnici udýchat ležku, to už dneska nebylo, i když jsem každou ránu dost piloval. Při situaci, kdy jsem odstartoval jen čtyři vteřiny za čtvrtým, jsem chtěl zaútočit na přední příčky, ale s respektem, pro mě má příjít vrchol až na dva týdny," uvažoval Krčmář.

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

Michal Krčmář.

„Trenér Ondra Rybář mi sám navrhl, abych za týmem, který odjíždí do Pokljuky už v pondělí 1. února, přicestoval o jeden dva dny později, čímž mi udělal radost. Protože si doma odpočinu, vyperu, zabalím, dám si pár regeneračních tréninků a pojedu do Slovinska sám v klidu a pohodě," uzavřel český biatlonista.

ME v biatlonu v Dusznikách-Zdróji (Polsko) - stíhací závody:
Muži (12,5 km):
1. Pryma (Ukr.) 32:11,3 (3 tr. okruhy)
2. Krčmář (ČR) -6,6 (1)
3. Bogetveit (Nor.) -12,5 (3)
...27. Karlík -1:46,0 (3)
37. Žemlička -2:29,7 (2)
47. Krupčík (všichni ČR) -4:16,9 (5)
Ženy (10 km):
1. Žuková (Pol.) 29:12,7 (0)
2. Erdalová -13,4 (3)
3. Skredeová (obě Nor.) -16,2 (3)
...34. Voborníková (ČR) -2:30,4 (2)

Reklama

Související témata: