Hlavní obsah

Konec? Bude to spontánní a rychlé, plánuje pětinásobný biatlonový mistr světa Peiffer

Žádná velká oznámení avizovaná dlouho dopředu. Konec kariéry jedna z biatlonových legend vyřeší bleskovým vyjádřením krátce po sezoně. Možná už po téhle. Zatím však olympijský vítěz a pětinásobný mistr světa Arnd Peiffer nechává své fandy v napětí. Na rozdíl třeba od českého reprezentanta Ondřeje Moravce, který letošní konec ohlásil dlouho dopředu.

Foto: Borut Zivulovic, Reuters

Němec Arnd Peiffer se raduje ze stříbra v závodě na 20 km při MS v Pokljuce.

Článek

Nedávno ve Slovinsku slavný německý biatlonista získal svou už sedmnáctou medaili na mistrovství světa, stříbrnou a možná poslední. „Je mi téměř 34, takže na jedné straně můžete počítat, že moje kariéra už nebude trvat dlouho," řekl rodák z Harzu německým médiím. Ale na olympiádu v Pekingu příští zimu možná ještě dojde, i když požitek ze závodění už prý nemá takový jako kdysi.

A ani sama olympiáda pro něj není něčím, co by ho výrazně motivovalo pokračovat o rok déle.

„Stále (olympijské hry) rostou a rostou, nebere se ohled na přírodu. Na to, že se spousta přírody ničí kvůli sportovním zařízením, která pak už nebudou využívána. Pro mě je tohle problém, který narušuje mýtus o olympiádě," vysvětloval vítěz ve sprintu z her v Pchjongčchangu 2018.

Možná ještě dojde na Peking, ale končit může už zanedlouho: tuplovaným podnikem v Novém Městě na Moravě a finálovým víkendem ve švédském Östersundu (19.-21. března).

Reklama