Hlavní obsah

Davidová se opět zúčastní biatlonové exhibice ve Wiesbadenu

Wiesbaden

Nejlepší česká biatlonistka Markéta Davidová se po roce opět zúčastní exhibice v německém Wiesbadenu. Loni v centru lázeňského města startovala na kolečkových lyžích poprvé stejně jako Michal Krčmář, jenž tentokrát mezi devíti hvězdami není. Čtyřiadvacetiletá Davidová, mistryně světa z vytrvalostního závodu z únorového šampionátu v Pokljuce, bude ve Wiesbadenu obhajovat druhou příčku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Davidová na trati sprintu v Novém Městě na Moravě.

Článek

"Pozvánku jsem přijala, protože to loni bylo super. Myslím si, že jde zároveň o dobrý trénink. A je fajn zazávodit si i přes léto s tak velkými jmény," řekla Davidová pro svazový web. Před rokem v září ve Wiesbadenu nestačila pouze na skvěle střílející Francouzku Julii Simonovou. Krčmář tehdy skončil třetí.

Letos se Davidová utká například s Italkou Dorotheou Wiererovou, opět Simonovou či Norkou Ingrid Tandrevoldovou. Mužské startovní pole zdobí její krajani bratři Johannes Thingnes a Tarjei Böovi.

Exhibice začne v neděli kvalifikací, poté následuje finále (žen od 15:10). Biatlonisté absolvují šest kol o délce 1,6 km a pět střeleckých zastávek. Můžou třikrát dobíjet. Pokud ani tak netrefí všechny terče, stráví deset sekund v trestném boxu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články