Hlavní obsah

Polednová a Štvrtecký vyhráli na letním MČR stíhací závody

Letohrad

Favorizovaní Markéta Davidová a Michal Krčmář nepřidali na letním mistrovství republiky po triumfech ve sprintu výhry ve stíhacích závodech. Horší střelby domácích jedniček využili k premiérovým titulům Klára Polednová a Jakub Štvrtecký.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Český reprezentant Jakub Štvrtecký na střelnici.

Článek

Rýmou sužovaná Davidová minula v Letohradu na každé položce dva terče a obsadila až šestou příčku. Naopak Polednová mířila přesně a vyhrála před Lucií Charvátovou s náskokem více než půl minuty. "Jsem hrozně ráda za střelbu, protože jsem se s ní v poslední době hodně trápila. A že jsem porazila Makulu (Davidovou), to samozřejmě potěší, protože je to výborná biatlonistka. Je to motivace do dalších závodů a práce," řekla dvaadvacetiletá Polednová na webu svazu.

Ve vyrovnané stíhačce mužů se o vedení přetahovali Krčmář a Štvrtecký. Při poslední zastávce na střelnici udělal Krčmář dvě chyby, Štvrtecký jen jednu a jako Polednová oslavil premiérový titul mistra republiky mezi dospělými. "Převládá radost, že jsem to zvládl na poslední položce. Chyb bylo ale z naší strany hodně a ve Světovém poháru by to na nejlepší nestačilo," řekl Štvrtecký.

V sobotních večerních supersprintech si před fanoušky dojel pro zlato Krčmář a mezi ženami při neúčasti Davidové triumfovala věkem ještě juniorka Tereza Voborníková.

Reklama