Hlavní obsah

Biatlonista dostal osmnáctiměsíční trest! A přišel o titul

Lausanne

Lotyšský biatlonista Andrejs Rastorgujevs nesmí kvůli porušení dopingových pravidel 18 měsíců závodit. Sportovní arbitráž CAS potvrdila trest, který trojnásobnému evropskému šampionovi udělila mezinárodní biatlonová unie IBU za to, že třikrát během jednoho roku řádně nenahlásil místo pobytu a zmeškal tak dopingové kontroly.

Foto: @Rastorgujevs

Lotyšský biatlonista Andrejs Rastorgujevs čelí vážnému podezření.

Článek

Třiatřicetiletý Rastorgujevs měl předběžně zastavenou činnost od březnového dílu Světového poháru v Novém Městě na Moravě. Diskvalifikován nyní bude zpětně ze všech soutěží od 1. července 2020.

Mimo jiné tak přijde o evropský titul z letošního šampionátu v polských Dusznikách-Zdróji, kde vyhrál vytrvalostní závod. Na únorovém mistrovství světa v Pokljuce byl patnáctý ve sprintu a desátý v následné stíhačce.

Rastorgujevs zmeškal první dopingový test v říjnu 2019 a druhý v červnu 2020. Jako chybu sportovce nyní arbitr CAS vyhodnotil i sporný třetí případ ze září 2020, kdy podle soudu neposkytl dostatečné informace. Místo maximálního dvouletého trestu mu ale udělil zkrácený osmnáctiměsíční distanc.

Reklama

Související témata: