Hlavní obsah

Dlouho jsem tak nezapařil, líčil Moravec zakončení parádní zimy. Teď dojde na skialpy i moře

Jablonec nad Nisou

Loňskou úspěšnou sezónu končil Ondřej Moravec v norském Oslu unavený a nemocný, i závěrečný banket proběhl bez něj. Letos si vše na poslední zastávce biatlonového Světového poháru v Chanty-Mansijsku vynahradil. Se vším všudy.

Foto: Lehtikuva, Reuters

Ondřej Moravec na MS ve Finsku zkompletoval medailovou sbírku.

Článek

„Vloni jsem na posledním svěťáku sotva lezl, což bylo dané i tou nemocí. Letos je to v pohodě, nejsem tak extrémně vyšťavěný,“ pochvaloval si při rozlučce s fanoušky v jabloneckých Břízkách. I když cesta ze Sibiře na majiteli tří medailí z loňské olympiády i letošního mistrovství světa ještě nechávala následky.

Vrátil se rozsekaný

„Co jsem se vrátil z Ruska, jsem neskutečně rozsekanej. Ještě jsem se nesrovnal s časovým posunem. Chodím spát v půl osmé a vstávám hrozně brzo,“ přiznával třicetiletý Moravec.

Závodní povinnosti mu končí, nastává čas odpočinku a bilancování sezóny. První večírek přišel už po slavnostním banketu v Chanty-Mansijsku. „Akce byla, hodně dlouho jsem takhle nezapařil,“ smál se Moravec.

„Po vyhlášení byla na stejném místě ještě diskotéka, kde se sešli biatlonisti. Asi jsem nikdy neviděl, aby se všichni takhle bavili, bylo to povedené,“ pochvaloval si. Ani následky večírku nebyly nikterak kruté. „Druhý den jsem naštěstí fungoval, až jsem byl příjemně překvapený, po tom, co jsem vypil,“ neskrýval šestý muž celkového hodnocení SP.

Týden ležet nevydrží

Ve středu následovala tradiční hokejová sešlost biatlonistů v Jablonci a podvečerní exhibice v Břízkách. „Ve čtvrtek se tu znovu sejdeme v užším kruhu závodníků, trenérů a dalších a ještě bude u nás v Letohradě poslední mazání, tam bývá víc lidí,“ vyjmenovává svůj itinerář akcí.

Poté už přijde na řadu i Moravcův oblíbený skialpinismus. „O víkendu půjdu na lehký výlet do Krkonoš a pak mám v plánu přechod z Chamonix do Zermattu,“ těší se na známou Haute Route.

S manželkou Veronikou před startem přípravy na novou sezónu vyrazí i k moři, které jinak nevyznává. „Na týden pojedeme na Maledivy. Po delší době se budu tak nějak vyloženě flákat, tam asi velká možnost vyžití nebude,“ tuší. „Ale týden jen ležet stejně nevydržím,“ má jasno.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články