Hlavní obsah

Královna v úzkých! Peru se sama se sebou, chybí mi motivace, stýská si Koukalová

Praha

V minulé sezóně si vychutnávala úspěchy plnými doušky, velký křišťálový glóbus pro celkovou vítězku Světového poháru byl pro (tehdy ještě) Gabrielu Soukalovou jedinečnou odměnou. „Pořád nevím, jak se s tím mám popasovat,“ sžívala se jen pomalu s rolí biatlonové královny. „Věřím ale, že tvrdý trénink mě posune dál a budu schopná odolat tlaku, který na mě bude vyvíjený. Těším se na to, protože nemám ráda jednoduché úkoly,“ plánovala si.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Gabriela Koukalová před nadcházející sezónou neprožívá sportovně šťastné období.

Článek

Jenže, všechno je jinak. Elitní česká biatlonistka čelí krizi.

„Moc se teď peru sama se sebou. Cítím vyčerpání a prázdno, mým největším soupeřem je nedostatečná motivace," svěřila se od května již paní Koukalová oficiálnímu svazovému webu. „Naplno na mě dolehla celá tíže minulé sezóny a povinností, které následovaly. Celé to vypětí a stres, jemuž jsem musela odolávat," přiznala šestadvacetiletá závodnice z Jablonce, že neprožívá právě šťastné sportovní období.

Dokladem této skutečnosti byl i sobotní sprint na republikovém šampionátu na kolečkových lyžích v Letohradu, při němž minula celkem osm z deseti terčů a skončila až dvanáctá. K závodům dorazila se zpožděním, na parkovišti nabourala jiný vůz, na nástřel přišla až v jeho samém závěru rozhozená, bez startovního čísla...

Oči zalité smutkem, ve tváři zmatek

„Seděla unaveně na okraji střelnice, oči zalité smutkem a ve tváři zmatek," popsal aktuální rozpoložení české biatlonové hvězdy server biatlon.cz. „Myslím, že jsem se ocitla v podobné situaci, jako po olympijských hrách v Soči," vzpomíná hořce Koukalová na zážitky po úspěšném startu pod pěti kruhy ozdobeném dvěma stříbrnými medailemi.

Jak z téhle šlamastyky ven?

„Potřebuji se nalézt. V Letohradu jsem vyhrála supersprint, posunula jsem se ve stíhačce, to jsou drobnosti, které mi mohou pomoci na cestě k cíli," doufá majitelka kompletní medailové sady z mistrovství světa.

Ne nadarmo se říká, že těžké je úspěchu dosáhnout, ale ještě těžší je ho zopakovat. Nalezne Gabriela Koukalová ztracenou rovnováhu a chuť do další přípravy?

„Moc si přeji, aby mě biatlon opět bavil, abych šla na tréninky s nadšením a koncentrovaná, připravená nechat tam všechny síly," přeje si dvojnásobná nejlepší česká biatlonistka sezóny. Nejspokojenější je teď prý v zahraničí. „Náročná reprezentační soustředění jsou pro mě vlastně odpočinkem, protože mě tam nikdo a nic nerozptyluje," vysvětluje.

Reklama