Hlavní obsah

Bookmakeři odhadují vyhlídky biatlonistů střízlivě. České medaile rovnají se především Koukalová

Praha

Mistrovství světa v biatlonu klepe na dveře. Kolik medailí asi získá česká reprezentace? Bookmakeři odhadují její naděje poměrně střízlivě. „Pokud se podíváte do naší kurzové nabídky, tak z ní vychází, že české medaile rovnají se především Gabriela Koukalová,“ vysvětluje řeč čísel Ladislav Pavlis, šéf bookmaker Tipsportu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gabriela Koukalová ze zlatou medailí za vítězství v závodu s hromadným startem na 12,5 km ve Vysočina Areně.

Článek

Že Česko získá na MS 1 a více medailí, je velmi pravděpodobné podle kurzu 1,12:1, opačná varianta má již poměrně vysoký kurz 4,85:1 a vzhledem k výkonům českého biatlonu (počítají se i štafety - 1 medaile za celé kvarteto), všichni věří, že tenhle kurz Češi nepromění ve výhru hrstky sázkařů.

A právě kurzy na medailový zisk z MS pro Koukalovou jsou prakticky totožné s kurzy na celkový počet medailí. Zisk alespoň jedné její medaile v individuálních závodech vypsal Tipsport v kurzu 1,17:1. Solidní šanci má podle kurzových expertů i na zlato. Získá zlato - 2:1 proti je pak kurz 1,67:1 - nezíská zlatou medaili. Medailové fiasko Koukalové je podle kanceláře velmi daleko od reality - kurz 4,1:1.

„Hodně se u nás sází na tip Koukalová získá 0-3 medaile v kurzu 1,12:1. Na tenhle tip jsme přijali i nejvyšší sólo sázku na MS v biatlonu za 60 tisíc korun," říká Pavlis.

Ostatní čeští reprezentanti se na MS na pódium podle bookmakerů nepodívají, kurzy jsou téměř jistotou. „Rád bych se mýlil, českým biatlonistům přejeme všichni medaile, ale letošní výsledky je krom Koukalové prostě staví kousek za absolutní špičku favoritů," tuší Pavlis.

Zato fenomenální Francouz Martin Fourcade podle bookmakerů získá nejspíš 1 a více zlatých - kurz 1,22:1.

Další kurzy Tipsportu
Krčmář nezíská medaili 1,03:1
Moravec nezíská medaili 1,01:1
Šlesinger nezíská medaili 1,01:1
Vítková nezíská medaili 1,05:1
Puskarčíková nezíská medaili 1,07:1
Fourcade nezíská zlato 3,77:1
1 a více zlatých pro ČR 1,22:1

Reklama