Hlavní obsah

Koukalová po vytouženém zlatu: Chvíli jsem si myslela, že se mi vše jen zdá

Hochfilzen

Štěstím se jí nahrnuly slzy do očí. Ziskem vytouženého zlata na světovém šampionátu v rakouském Hochfilzenu se jí podařilo splnit jeden z velkých cílů, v podobě zisku individuálního titulu na mistrovství světa. „Cítila jsem, že pláču, ale celou dobu jsem si přišla jako v nějakém báječném snu. Nejsem vůbec schopná popsat, co se při vyhlášení dělo,“ líčila 27letá česká biatlonistka.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Srdíčko od mistryně světa v podání Gabriely Koukalové. Česká závodnice vyhrála na mistrovství světa v Hochfilzenu sprint na 7,5 kilometru.

Článek
Fotogalerie

Kdy vám došlo, že jste šampiónkou?

V cíli jsem padla na kolena vyčerpáním, ale když jsem slyšela lidi kolem, jak česky řvou, tak jsem zvedla hlavu a uviděla, že tam mám čtyři vteřiny k dobru na Dahlmeierovou. Pak se dostavila obrovská euforie, až jsem si chvílemi myslela, že se mi to jen zdá.

Mistrovství světa jste označila jako jasný vrchol sezóny. Těší vás, že vyšel hned první útok na zlato?

Pořád mi zní neskutečně, že to klaplo. Splnila jsem si svůj hlavní cíl, což je absolutní paráda. Těch pocitů mám teď v sobě tolik, že se v nich zatím vůbec neorientuju. Pod zrzavou barvou vlasů jsem tak trochu blonďatá, takže mi všechno docvakne později.

Reklama

Související témata: