Hlavní obsah

Krupčík by si dal pokutu, tři členy štafety ale čeká ještě jeden závod

Praha

Zklamání ze štafety musí hned tři čeští muži na mistrovství světa v rakouském Hochfilzenu rychle hodit za hlavu. Vždyť Ondřeje Moravce, Michala Krčmáře i Michala Šlesingra čeká ještě nedělní závod na 15 km s hromadným startem určený 30 elitním biatlonistům.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Biatlonista Tomáš Krupčík.

Článek

„Uvidím, co dokážu při masáku udělat. Ze svého vlastního výkonu ve štafetě ale moc nadšený nejsem," mínil Moravec, který se přitom při všech individuálních startech vešel mezi pět nejlepších. „Kontaktní závody mě baví, ale bude záležet i na subjektivním pocitu. Docela se tady poslední dny peru s rýmou," uvažoval letos stříbrný z nejdelší mužské trati 20 km. „Mohl bych být v klidu, ale jsem závoďák, a když jdu na start, tak jedině s tím, že chci uspět a být ve výsledcích někde nahoře," přemítal Moravec, jenž byl druhý v závodu s hromadným startem na ZOH v Soči i o rok později na MS v Kontiolahti.

Ve štafetovém klání bohužel českým mužům v Hochfilzenu absolutně nešla střelba, ani jednu z osmi položek nezvládli bez chyby. Dobíjeli celkem patnáctkrát, což bylo nejvíc ze všech startujících. „Nikdo z nás nedokázal dát nulu na pět, což mi přijde do nebe volající," prohlásil v České televizi zklamaný finišman Michal Krčmář.

Problém hned na začátku štafety

„Hned na prvním úseku přišlo trestné kolo, to nebyl vůbec dobře rozjetý závod. Kluci se to pak snažili nějak doběhnout, ale spíš jen kupili střelecké chyby," přiznal do televizní kamery trenér Michael Málek. Vypadnout takhle brzy z hlavního balíku je ve štafetě velký problém a další čeští reprezentanti to pak měli už opravdu velmi těžké. „Štafeta je o tom, že se musí jet v kontaktu a z toho pak dokáže být slušný výsledek," mínil Krčmář.

Tomáš Krupčík, po jehož stojce ten malér nastal, v cíli zpytoval svědomí. „Vím, že jsem to svým kolegům z týmu absolutně podělal, dal bych si pokutu," říkal na rovinu. Dobře věděl, co před střelbou vstoje pokazil. „Hnal jsem se možná trošku přes své možnosti, přijel příliš zatížený a tím pádem jsem stojku vůbec nezvládl," řekl Krupčík. „Pokutu mu dávat nebudeme, ale promluvit si musíme. Tomášovou největší chybou bylo, že nezareagoval, když mu první dvě rány stojáku uletěly nahoru," mínil Málek.

Členové české štafety se ale shodli, že Krupčíkovi nic vyčítat nebudou. „Stává se to i jiným," naznačil Krčmář, i když přiznal, že pak už nebyl na poslední úsek správně naladěný. „Budu upřímný, rozjezd naší štafety mě srazil a těžko jsem pro finiš hledal motivaci. Moc dobře vím, že je to špatně a nemělo by se mi to stávat, ale možná se na tom podepsal i můj zdravotní stav. Od pátku mám úplně ucpané dutiny a těžko se mi dýchá," líčil do televizní kamery Krčmář.

Reklama