Hlavní obsah

Trenéři rozhodli! V jakém složení vyjede smíšená štafeta českých biatlonistů?

Östersund/Praha

V aktuálně nejsilnějším možném složení nastoupí čeští biatlonisté do nedělního závodu smíšených štafet (začátek v 17:10 SEČ, on-line reportáž na Sport.cz) v úvodní den nové sezóny Světového poháru ve švédském Östersundu. Jako první se na trať vydá Eva Puskarčíková, po ní přijde řada na Veroniku Vítkovou, Ondřeje Moravce a Michala Krčmáře. V takovém složení vyjede české kvarteto vůbec poprvé.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Eva Puskarčíková - ilustrační foto.

Článek

Puskarčíková i Vítková mají z minulosti zkušenost s rozjížděním štafet, nyní trenéři pro první úsek upřednostnili prvně jmenovanou. „Po zranění ramene Eva ještě není ve stoprocentní běžecké formě. Vsadili jsem tedy na to, že první kolo závodu se nejezdí v tak ostrém tempu," vysvětluje kouč biatlonistek Zdeněk Vítek pro server biatlon.cz. „Veronika Vítková je na tom momentálně běžecky lépe," doplňuje.

O nominaci Moravce s Krčmářem pak nebylo pochyb. „Kluky jsme nasadili do závodů tak, že mixy jsou pro nás stále prioritní disciplínou," uvedl trenér českých biatlonistů Michael Málek.

Do štafet dvojic (od 14:15 SEČ) dostali od trenérů důvěru premiérově Jessica Jislová a Michal Šlesingr. Trenéři zvažovali i nasazení Tomáše Krupčíka, neboť Šlesingrovi kontrolní závody ve finské Imatře nesedly.

„Z týmu si v nich vedl dokonce nejhůře. Na druhou stranu Michal dlouhodobě patří mezi tři naše nejlepší závodníky. Start v singlu pro něho může být jednak novou a dobrou zkušeností, navíc mu umožní se rozzávodit před vytrvalostními závody" řekl Málek.

Reklama

Související témata: