Hlavní obsah

Koukalová v mrazu zažila šok: Piliny mi nad tím zůstávají stát! Rusy by na hry nepustila

Östersund
Aktualizováno

Nezávodí, bolavá lýtka ji nepouštějí k plnému tréninkovému zatížení, ale přes sítě biatlonistka Gabriela Koukalová mohutně komunikuje ze severu se světem a vyjadřuje se k aktuálním tématům. K dopingu a třeba i k týmovému focení v areálu střelnice v Östersundu, kde dnes proběhnou první individuální bitvy SP (v 17:15 vytrvalostní závod žen, ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz).

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Gabriela Koukalová

Článek

V mrazu v úterním večeru zažila tak trochu šok. „Už po pár minutách v minus devíti stupních jsem byla promrzlá na kost a snažila se cvičit svou vůli jako tento pán kameraman z ČT na fotce," píše ke snímku na facebookovým profilu. S rozverností brala fakt, že tým snímal muž, který si neoblékl na dolní polovinu těla nic víc než kraťasy.

„Zůstávají mi piliny stát nad tím, jak to může vydržet, když se venku obvykle pohybuje déle než my biatlonisti a tváří se jako kdyby byl právě na dovolené v Karibiku. Náš pomyslný souboj jsem prohrála na celé čáře a nezbývalo, než se jít potupně přiobléct! Buďte rádi, kdo jste v teple," psala a přidávala smajlíky.

Kvitovala též, že do její sbírky s téměř čtyřletým zpožděním přibyla olympijská medaile z her v Soči za ženskou štafetu. „Na jednu stranu je fajn, že bylo spravedlnosti učiněno za dost, na druhou mě to mrzí za Evu Puskarčíkovou a hlavně mou celoživotní kamarádku Jíťu Landovou, která musela minulý rok ze zdravotních důvodů ukončit kariéru. Za téměř celý život u sportu, dřinu a obrovské snažení žádné vzpomínky na úspěch," litovala, že byly připraveny o bezprostřední radost z medaile po závodě.

Má jasno, jak by mělo být postupováno proti provinilcům. „Nevím jak vy, ale já jsem jednoznačně pro to, aby se z dopingu udělal plošně trestný čin a Rusům se neumožnil start na olympiádě (v únoru v Koreji) přesně po vzoru letní olympiády!" napsala rozhořčeně.

Připojila vzkaz „Je ještě jedna meta, která je ještě mnohem důležitější než vítězství. Jmenuje se čestnost a férový přístup nejen ve sportu ale celkově v životě! Škoda, že tam na to ještě nepřišli!" dodala.

Reklama

Související témata: