Hlavní obsah

Podmínky byly ideální, ale já se nevyvarovala chyb, mrzelo Vítkovou

Oberhof

Na prvních třech střelbách pokaždé jednou chybovala, s takovou bilancí nemohla biatlonistka Veronika Vítková při stíhačce pomýšlet na výrazný úspěch. Zvlášť když na místní poměry panovaly v Oberhofu dobré podmínky a její soupeřky byly většinou přesnější. Vítková se tak ze třetího místa po sprintu sesunula na čtrnácté.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Veronika Vítková při stíhačce SP v německém Oberhofu.

Článek

Čemu přičítáte, že jste žádnou z prvních položek nezvládla čistě?

Na střelnici byly ideální podmínky, bohužel jsem se jedniček nevyvarovala, a to znamenalo propad. Jsem ale ráda, že jsem dokázala zabojovat aspoň na poslední položce, a tu už vynulovala.

Hrálo roli i vědomí, že můžete bojovat opět o stupně vítězů?

Myslím, že to jsem si nepřipouštěla, takové myšlenky v mé hlavě nebyly. Ale rozhodovalo se na každé položce a já se nevyvarovala chyb.

Startovala jste pět sekund za výbornou běžkyní Kaisou Mäkäräinenovu, ale během prvního kola jste ji dokázala dojet…

Spíš bych chtěla pochválit servisní tým, to nebyla ani tak zásluha mého běhu. V prvním ani druhém kole jsem Kaisu nedojížděla, sjela jsem ji v tom dlouhém sjezdu v zatáčce, kdy si ona hodně připlužila, já dokázala tu zatáčku projet a jely mi o kousek líp i lyže.

Po poslední položce jste věřila, že byste se mohla vrátit do elitní desítky?

Věděla jsem, že jedu kolem patnáctého místa a holky byly kousek přede mnou. Dalo se tam posunout, ale jak byly ideální podmínky, holky střílely dobře, takže ten posun nebyl takový i s nulou.

V neděli se jedou štafety, chtěla byste startovat, nebo si raději odpočinout a nabrat síly?

Bude to na rozhodnutí trenérů, ale já ráda týmu pomůžu. Celý rok jsem trénovala, abych závodila.

Reklama