Hlavní obsah

Start českého biatlonisty na olympijských hrách je v ohrožení! Měl čtyřicítky horečky

Praha

Už v Oberhofu ho trápily zdravotní lapálie. Proto místo Jaroslava Soukupa nastoupil do štafet Ondřej Hošek. Zdravotní stav pětatřicetiletého zkušeného biatlonisty se nezlepšil ani po přejezdu do Ruhpoldingu, kde dnes pokračuje Světový pohár. Naopak se ještě zhoršil. „V noci na úterý mně teplota vyskočila až na čtyřicítku. Takové horečky jsem nikdy neměl,“ uvedl Soukup pro biatlon.cz.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Jaroslav Soukup do závodů v Ruhpoldingu nezasáhne. V ohrožení je i jeho start na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Článek

Soukup si v Oberhofu zajel sezónní maximum. Pětadvacátým místem ve sprintu příjemně překvapil sebe i šéftrenéra reprezentace Ondřeje Rybáře. Jenže vzhledem k nemoci je jeho start v Ruhpoldingu vyloučen. „Odnesl jsem mokré počasí, které v Oberhofu panovalo. Ucpaly se mi dutiny a od nich se rozjela nemoc, kdy mně teplota vyskočila až na čtyřicítku. Takové horečky jsem nikdy neměl," pravil Soukup, jenž musí užívat antibiotika.

Ohrožen je i jeho start na olympijských hrách v Pchjongčchangu. „Tím, že onemocněl, tak to může mít i fatální následky s blížící se olympijskou nominací," řekl šéftrenér Ondřej Rybář.

Soukup, který na předchozích hrách v Soči vybojoval bronzovou medaili ve sprintu a stříbro ve smíšené štafetě, se však naděje startu pod pěti kruhy nevzdává. „Jsem zvědav, jak to dopadne, ale udělám maximum, abych se mohl vrátit už v Anterselvě. O olympiádu chci ještě zabojovat," tvrdil odhodlaně. Právě závody v italském středisku budou posledním testem před Pchjongčchangem.

Šlesingr se vrací

Světový pohár dnes pokračuje v Ruhpoldingu. Po čtyřech týdnech se do závodního kolotoče vrací Michal Šlesingr, kterému odezněly potíže s bolavým kolenem. „Nemám velká očekávání, čtyři týdny jsem nezávodil. Bude to pro mě vlastně druhý začátek sezóny," řekl.

Do dnešního individuálního závodu na 20 km vyběhnou kromě Šlesingra i Ondřej Hošek, Michal Krčmář, Ondřej Moravec a Adam Václavík. Tomáš Krupčík, který závodil v Oberhofu, tentokrát bude závodit v IBU Cupu.

Ve čtvrtek je na programu individuální závod žen, ve kterém se představí šestice Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Lea Johanidesová, Eva Puskarčíková, Veronika Vítková a Veronika Zvařičová. „S Markétou Davidovou opět počítáme do závodu štafet," podotýká na adresu talentované juniorky Rybář.

Reklama

Související témata: