Hlavní obsah

Biatlonisté změnili plán a dorazili na Vysočinu. Nové Město připravilo scénu pro další mezinárodní akci

Nové Město na Moravě

Biatlonový program v Novém Městě na Moravě obohatí oproti původnímu kalendáři tento pátek a sobotu IBU Cup juniorů. Třetí kolo seriálu se mělo uskutečnit v lázních Duszniky Zdrój na polské straně Orlických hor, kvůli nedostatku sněhu ho však pořadatelé museli zrušit.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Střelnice ve Vysočina Areně. Ilustrační snímek.

Článek

"Byli jsme připraveni zaskočit. Nikdo jiný ve středoevropském regionu nebyl schopen rychle zareagovat," uvedl prezident českého svazu Jiří Hamza. Na Vysočině se představí 26 reprezentačních týmů nastupující generace biatlonistů.

Českou nominaci tvoří junioři Jakub Štvrtecký, Mikuláš Karlík, Vítězslav Hornig, Jakub Kocián, Dominik Štulík, Tomáš Mikyska, Jonáš Mareček a juniorky Tereza Vinklárková, Petra Suchá, Iva Křižovičová, Eliška Svobodová, Tereza Voborníková, Karolína Dusilová a Eliška Teplá.

Po dvou kolech v rakouském Obertilliachu a italském Ridnaunu průběžně IBU Cup vedou Francouz Hugo Rivail a Němka Marina Sauterová. Z Čechů si vedou nejlépe dvacátý Karlík a sedmnáctá Vinklárková.

Po oba dny jsou ve Vysočina Areně na programu sprinty, od 10:00 poběží juniorky 7,5 km a od 13 hodin junioři 10 kilometrů.

Reklama

Související témata: