Hlavní obsah

Biatlonisté v novém! Přinese bílá šmouhy, nebo medaile?

Praha

Nový design s převažující bílou barvou má oblečení českých biatlonistů pro olympijské soutěže v Pchjongčchangu. Oproti Světovému poháru je barevně výrazně jiné. Přinese štěstí a lesklé medaile? Nebo na převážně bílém úboru přibudou spíše šmouhy?

Foto: Sport.cz

Nové oblečení biatlonistů

Článek
Fotogalerie

Kombinézy vznikly, jak už je u biatlonového týmu od roku 2006 tradicí, v dílně brněnské firmy ATEX. Bílá je základní stejně jako tomu bylo i na hrách v Soči v roce 2014. Nechybějí - jak jinak - odstíny modré a k tomu červená.

„O základním designu jsme měli jasno poměrně brzy. Jedná se o ledové struktury, které mají jednak přímou vazbu na zimní charakter biatlonu, a také je vnímáme jako moderní prvek," vysvětluje Oldřich Sova ze společnosti Atex pro server biatlon.cz.

Tvůrci měli takřka úplně volnou ruku. „Od českého týmu jsme dostali jediný základní požadavek, a to zachování národních barev," připomíná Sova.

Výrobce volil převažující bílou i přesto, že je na ní více patrné ušpinění. „Myslíme si, že k olympiádě bílá patří, je to vlastně i barva, která doprovází v základu celý český olympijský tým. Navíc olympiáda je krátkodobou soutěží, což možnost ušpinění snižuje," říká Sova.

Atex a Český svaz biatlonu budou ve spolupráci podle nově podepsané dohody pokračovat dalších pět let.

Objeví se tedy v podobných kombinézách čeští biatlonisté i na startu závodů Světového poháru v příští sezóně? „Jedná se o otázku, která je v tuto chvíli otevřená. Každopádně by ale bílá barva nezůstala barvou základní," dodává Sova.

Líbí se vám olympijská kolekce českých biatlonistů?
Ano
88,8 %
Ne
11,2 %
Celkem hlasovalo 9135 čtenářů.

Reklama

Související témata: