Hlavní obsah

Biatlonista Hornig má bronzovou medaili z juniorského ME

Biatlonista Vítězslav Hornig získal na juniorském mistrovství Evropy v Pokljuce bronzovou medaili. Ve vytrvalostním závodu na 15 kilometrů ho předčili jen ruští reprezentanti Vasilij Tomšin a vítězný Said Chalili, čtvrtý Ital Patrick Braunhofer na českého reprezentanta ztratil necelou sekundu.

Foto: Sport.cz

První medaili pro české barvy vybojoval na juniorském ME v biatlonu Vítězslav Hornig.

Článek

„Závod byl hodně těžký. Od rána chumelilo a na střelnici se neustále měnil vítr, a to i během položky," popisoval podmínky na svazovém webu Vítězslav Hornig.

Navíc se sám ještě ani necítil optimálně na trati. „V běhu to ještě nejsem já. Docela jsem trápil už ve středu při štafetách a dnes znovu. Vím, že v běhu to může být ještě lepší. Proto také moje taktika směřovala ke střelbě. Bylo mi jasné, že závod musím jet hlavou," doplnil.

V závěrečném okruhu svedl dramatický souboj s Italem Braunhoferem, který nakonec rozhodla ve prospěch mladého Čecha necelá sekunda. „Ital startoval přede mnou, a tak jsem znal mezičasy. Ze střelnice jsem měl k dobru deset sekund. On mě sice trochu sjížděl, ale stále jsem se držel před ním, a to mi pomáhalo. Z týmu jsem měl opravdu dobré informace," pochvaloval si. Cílovou metu nakonec proťal s náskokem devíti desetin sekundy před čtvrtým Braunhoferem.

V závodu juniorek na 12,5 km byla z českého výběru nejrychlejší devátá Tereza Vinklárková.

Reklama