Hlavní obsah

David Salomon si při úvodním běhu zlepšil osobní rekord

Jirka G. NovákSport.cz

BMW X3 Games byly ve čtvrtek oficiálně zahájeny svou první disciplínou - během na 13,2 kilometru. Účastníci her se přemístili ze Ženevy k místu konání u jezera ve francouzském Divonne-les-Bains a český zástupce David Salomon z týmu Seznam.cz si vedl více než dobře. V těžké konkurenci mnoha natrénovaných běžců obsadil skvělé 21. místo.

Foto: Jirka G. Novák, Sport.cz

David Salomon v cíli po úvodním běhu na BMW X3 Games

Článek

V malebném areálu u francouzského městečka Divonne-les-Bains nedaleko hranic se Švýcarskem měli závodníci jednoduchý úkol - co nejlépe a pokud možno nejrychleji absolvovat čtyři kola okolo místního jezera a celkem tak zvládnout třináctikilometrovou trasu.

David Salomon (v čepici) na startu závodu za pozdějším vítězem Vataiemfoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

David Salomon se úkolu zhostil na výbornou, už od začátku se držel mezi nejlepšími a neustále udržoval kontakt s vedoucí skupinkou. Nakonec si zlepšil svůj osobní rekord o celých patnáct minut! „Více už jsem prostě udělat nemohl, jsem strašně spokojený. V posledním kole nasadili někteří borci opravdu vražedné tempo,“ hlásil po závodě.

Kapitán týmu Igor Salomon (vpravo) povzbuzuje syna Davida při úvodním běhufoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

„Hodně mi pomáhalo, jak mě celý tým během závodu hlasitě podporoval a zásoboval mě ovocem a nápoji. Sice jsem nakonec nebojoval o první příčky, ale myslím, že náš tým to ještě dožene,“ pokračoval David, na jehož hlavu se snášela slova chvály. „My jsme naprosto spokojení a na Davida jsme pyšní,“ řekl za všechny Stanislav Šubrt.

Jako první úvodní disciplínu BMW X3 Games dokončil naprosto bezkonkurenční Miklós Vatai z týmu Sport and Style, který celý závod zvládl suverénně stylem start-cíl. Řadu závodníků předčil o celé kolo.

Reklama

Související témata: