Hlavní obsah

Životní výkon Stanislava Šubrta v golfu poslal český tým mezi nejlepší

DIVONNE-LES-BAINS

Druhou sportovní disciplínou prvního dne BMW X3 Games byl golfový turnaj v resortu Domaine de Divonne ve francouzském městečku hned za hranicemi se Švýcarskem. Do klání nastoupilo celkem 54 účastníků s rozdílnými handicapy svých golfových dovedností. České barvy Seznam.cz Teamu tentokrát ve hře na devět jamek zastupoval Stanislav Šubrt a jeho životní výkon poslal tým mezi nejlepší.

Foto: Jirka G. Novák, Sport.cz

Stanislav Šubrt během golfu při BMW X3 Games

Článek

„Měl jsem obrovskou trému, ale jamku za jamkou jsem se i díky neustálému hecování našeho kapitána dostával do stále větší pohody,“ vyprávěl bezprostředně po svém vystoupení Standa, jenž vyvolal pozdvižení už při nástupu k úvodnímu odpalu. Všechny přítomné ohromil svými pozlacenými holemi - dárkem od manželky k patnáctému výročí svatby.

Stanislav Šubrt během klání v golfu při BMW X3 Gamesfoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

Na hřišti pak sklidil uznání i za předvedenou hru, když v trojici s týmy Kempinski a Fit for Fun byl jasně nejlepší. Mírně zaváhal jen při úvodních dvou jamkách hřiště. „Ty se příliš nepovedly, což mě mrzí. Při jednom úderu jsem měl hrát pětku dřevo, ale vzal jsem si drivea, což se ukázalo jako špatná volba,“ uznal.

Stanislav Šubrt a Igor Salomon během golfu při BMW X3 Gamesfoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

Snažení všech účastníků poté notně zkomplikoval vytrvalý déšť, který český tým zastihl na hřišti už po třetí jamce z devíti. Narozdíl od ostatních, kteří nechali své golfisty napospas osudu, tým Seznam.cz zůstal celou dobu i za nepříznivého počasí pohromadě. „To byla obrovská výhoda, psychicky mi účast a podpora všech členů týmu hodně pomohla,“ prohlásil Stanislav.

Stanislav Šubrt během golfu při BMW X3 Gamesfoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

Tomu se nakonec vyplatilo se, že si stejný golfový areál vyzkoušel už o den dříve společně s kapitánem Igorem Salomonem, který plnil během disciplíny roli caddyho. Se svým výkonem byl celkově spokojený, mrzelo jej snad jediné - že nemohl na hřišti kouřit své oblíbené kubánské doutníky.

Reklama

Související témata: