Hlavní obsah

Sportovní nadšení a neobyčejné zážitky, to byly BMW X3 Games

Jirka G. NovákSport.cz

Přepychové podmínky, atraktivní lokace, zajímavé sportovní disciplíny, a všeobecné nadšení účastníků i organizátorů - taková byla ojedinělá akce BMW X3 Games 2011 ve švýcarské Ženevě. Téměř dvě stovky účastníků z celé Evropy zažily během čtyř dnů neobyčejné zážitky a náramně se bavily. Svým nekonečným entuziasmem k tomu přispěli i zástupci z České republiky.

Foto: Jirka G. Novák, Sport.cz

David Salomon při akci BMW X3 Games v Ženevě

Článek

Seznam.cz Team reprezentovala v Ženevě trojice Igor Salomon, David Salomon, a Stanislav Šubrt. „Jsme vděční, že jsme od BMW dostali šanci akci typu X3 Games zažít. Všichni jsme si to užili a mohli prožít zážitky na celý život. Navíc jsme si ve sportovních disciplínách posunuli své dosavadní hranice,“ řekl David Salomon.

Stanislav Šubrt a Igor Salomon během golfu při BMW X3 Gamesfoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

Přestože Češi nedosáhli na celkové vítězství dekorované třemi vozy BMW X3, každý z nich mohl opustit akci se vztyčenou hlavou. Vždyť v každé ze šesti disciplín končili v horní polovině závodního pole - Stanislav Šubrt byl v golfu osmý, Igor Salomon v jachtingu dokonce pátý! A to i přesto, že věkový průměr českého týmu byl mnohem vyšší než u většiny ostatních družstev.

Závod na horských kolech při akci BMW X3 Gamesfoto: Igor Salomon

Však také za své výkony sklízeli slova uznání ze všech stran, nejvíce si během doby akce rozuměli s německým týmem Fit for Fun a zástupci ze Slovenska. „Líbilo se nám závodit, ale snažili jsme si to i užít a při tom jsme poznali spoustu zajímavých a fajn lidí z jiných zemí. Perfektní byla i péče o závodníky,“ prohlásil Igor Salomon.

Zleva David Salomon, Stanislav Šubrt, a Igor Salomon na akci BMW X3 Gamesfoto: Sport.cz/Jirka G. Novák

Kapitána týmu strhl především jachtařský závod na ženevském jezeře, všichni si hodně užili i soutěž v golfu, nebo lyžování v Chamonix. Zážitkem byly i organizované večeře v řadě exkluzivních restaurací v Ženevě. „Jen je škoda, že švýcarská kuchyně není taková, na jaké by si normální Čech dobře pochutnal,“ usmál se na závěr Stanislav Šubrt, jenž si hned po návratu do Prahy v dejvické restauraci Kulaťák vychutnal pořádný steak.

Reklama

Související témata: