Hlavní obsah

Češi stojí před historickou událostí. Kolik jich prožije výjimečný večer?

Víme kdy, nevíme kdo všechno. UFC, nejvíce sledovaná liga MMA, se 23. února 2019 premiérově představí v Praze. O2 arena zažije útok fanoušků bojových umění, kterých bude na dvacet tisíc. Kdo se nakonec postaví do klece a bude bojovat? Všechna jména jsou v jednání, to se týká také českých zápasníků a zápasnic. Kolik jich bude, to je otázka. Jistotu má jen Lucie Pudilová, která byla oficiálně potvrzena ve čtvrtek ráno.

Foto: twitter.com/ufc

Lucie Pudilová a její boj v Singapuru s Korejkou Ji Yeon Kim. Představí se i v Praze.

Článek

„Kdyby chtěli ty zkušenější top bojovníky, je tady Jirka Procházka a Viktor Pešta, kteří jsou ale asi vázáni smlouvou v jiných organizacích. Dále určitě Karlos Vémola. Jsou tady i další zápasníci, mladí dravci s dobrým rekordem, kteří pokud dostanou šanci, tak ji chytnou za pačesy – Patrik Kincl, David Dvořák, David Kozma, Miloš Petrášek. Uvidíme. Každopádně se moc těším," říká bývalý zápasník a trenér Pepa Gorila Král, který načrtl širokou paletu bojovníků, které si umí v Praze představit.

Své favority má také Daniel Barták, trenér z Penta Gymu. „Doufám, že přijede nějaké zvučné jméno, a ne jenom Rusáci, kteří našincům moc neříkají. Z našich by tam určitě měla zápasit Lucie Pudilová a rád bych tam viděl Magdalénu Šormovou. Dále bych zařadil Viktora Peštu a Karlose Vémolu."

Foto: Facebook: Karlos Terminátor Vémola

Karlos Terminátor Vémola "doma". V kleci. Představí se na UFC v Praze?

Facebook: Karlos Terminátor Vémola

Česko je domovem jedné z největších ženských hvězd UFC Lucie Pudilové, která nedávno prohrála těsně na body s Irene Aldanovou. Epická bitva mezi těmito dvěma bojovnicemi byla oceněna dokonce bonusem za bitvu večera na UFC 228, kde Češka vyinkasovala 50 tisíc dolarů. A právě Pudilová měla velkou šanci se ukázat v Praze. Ta se také potvrdila.

"Lucie Pudilová v Praze zápasit bude. Náš management v Německu obdržel před několika hodinami potvrzenou informaci z managementu UFC, že naše ,Příbramská Střela' Lucie ,Ultimo' Pudilová, bude bojovat. Nyní se matchmaking UFC zaměřuje na výběr soupeřky," zveřejnil ve čtvrtek dopoledne trenér české zápasnice Ladislav Erdélyi.

Jen dvěma dává naději další člověk z českého MMA, kterého Sport.cz oslovil. „Dle mě na tomto turnaji budou, pro nás bohužel, pouze dva čeští bojovníci, a to Lucie Pudilová a Karlos Vémola," je přesvědčený Michal Hamršmíd, bývalý zápasník a promotér organizace GCF.

Dojde na českou invazi?

Petr Kareš z XFN má v hlavě trojici, kterou by rád viděl v O2 areně. „Lucie Pudilová a Karlos Vémola jsou podle mě jasnou první volbou. Pevně věřím, že nadešel také čas pro přestup Jiřího Procházky z Rizzinu do UFC."

Má informace ze zákulisí, hovoří se zápasníky i lidmi, kteří se pohybují za českými hranicemi. Ondřej Novotný, komentátor a organizátor Oktagon MMA, nevyřkl jména, která by mohla vstoupit do klece, ale dává šanci většímu českému zastoupení na pražské kartě UFC.

UFC se valí do Prahy.

„Čím dál více manažerů se mi ozývá, jestli nechci říct nějaká jména, což bývá známka, že bude možná více lidí, než jsem předpokládal. Já myslel na tři čtyři, ale invaze by mohla být větší, ale jde o moji spekulaci a jsem skoupý tomu věřit. Nemyslím si, že na to máme tolik kvalitních lidí a UFC by mělo extra zájem. Rozhodně tady budou Rusové, někdo z Anglie, Irska, Německa, Polska, karta bude hodně evropská."

Hlavní rozhodnutí je na straně giganta, který počítá své akce na desítky ročně a obrat se pohybuje v miliardách korun. V roce 2016 koupili UFC noví vlastníci, ti zaplatili čtyři miliardy dolarů.

"Jsme nesmírně rádi, že našim nadšeným českým fanouškům konečně přivezeme první akci. Těšíme se, že v této zemi posílíme značku UFC a pomůžeme k dalšímu růstu MMA. Bude to skvělý večer," je přesvědčený senior viceprezident UFC David Shaw.

Kolik Čechů/Češek se představí v kleci na galavečeru UFC v Praze?
Jeden
6,5 %
Dva
31,5 %
Tři
51,1 %
Čtyři
7 %
Pět a více
3,9 %
Celkem hlasovalo 1237 čtenářů.

Reklama

Související témata: