Hlavní obsah

Boxerský festival šampiona v UFC. Po stovkách ran ukončil bitvu lékař

Toronto/Praha

Úžasné představení, které může kandidovat na Zápas roku 2018, zažil galavečer UFC v Torontu. Ti, kteří byli přímo na místě, jen těžko dostanou z hlavy festival úderů, které předvedl Max Holloway, jenž šel na neporaženého Briana Ortegu. Ten si po víkendu do statistik zapsal první prohru. Lékař ho nepustil do posledního pátého kola, zdraví bylo přednější.

Foto: ufc.com

Max Holloway ukázal v Torontu sílu, Brian Ortega se nedočkal pátého kola, bitvu ukončil lékař.

Článek

Pro některé fanoušky na sociálních sítích, kteří se vyjádřili k zápasu, šlo o šílený boj, kde je těžké určit, zda vyhrála neúprosnost vítěze, nebo vůle poraženého. Ortega vydržel za 20 minut 290 úderů, statistiku z řežby zveřejnil server mmafighting.com.

Sedmadvacetiletý Američan si připsal třináctou výhru v řadě. Naposledy prohrál s Conorem McGregorem v srpnu 2013. Od té doby je to v jeho podání jízda a dominance. V tomto roce měl Holloway zdravotní trable, nad jeho výkonem se vznášely otázky i před bitvou s Ortegou, jenže rodák z Honolulu vyslal jasnou zprávu, že se s ním musí dál počítat. Během dvaceti minut boje předvedl přesvědčivý výkon. Byly v něm síla, uvolněnost, přehled a klid.

Žádné vyčkávání, taktizování, ruce neustále létaly a zasahovaly cíl. Skvělá fyzička, svižné údery, které nepřestávaly. Když se Ortega pokusil o strh na zem, neuspěl. Holloway se vždy ubránil a vrátil se ke své úspěšné strategii, razítkoval, razítkoval a fanoušci si užívali divokého a fantastického MMA divadla.

Ortega dokázal reagovat, vracel, ale nenašel recept, který by odvrátil jeho první prohru. Po 14 triumfech poznal premiérový smutek. „Král musí ubránit svůj trůn. Pokud král opustí svůj trůn, jiný může povstat," řekl vítězný Holloway, šampion pérové váhy, který zvládl svoji roli. Kdo přijde na řadu další, kdo se mu postaví?

„O Maxe nemám strach, jde spíše o jeho zdraví," vyhlašoval před zápasem s Hollowayem Ortega. Jeho starost byla zbytečná. Nyní řeší svůj zdravotní stav právě on.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

#AndStill in the Blessed Era 🙏 @BlessedMMA #UFC231

Příspěvek sdílený ufc (@ufc),Pro 8, 2018 v 11:12 PST

Reklama

Související témata: