Hlavní obsah

Konec fotbalisty Laviho. Takhle rozdával rány boxer Štáfek. A zlomil si ruku

Praha

Je to tam. Ti, kteří mu nevěřili, museli uznat, že Jakub Štáfek svoji profesionální boxerskou premiéru zvládl. Filmový fotbalista Julius Lavický ze seriálu Vyšehrad přesedlal na jiný adrenalin a v boxerském ringu dokázal na body porazit Štěpána Vrbu. Čtyři kola po třech minutách, i tento duel byl součástí nedělního galavečeru profesionálního boxu a K1 v Lucerně, která byla vyprodána. Jako tradičně při tomto večeru, který je před koncem roku už tradicí.

Lavi v ringu. Vítězná boxerská premiéra Jakuba ŠtáfkaVideo: Sport.cz

 
Článek

„Super, ty pocity nedokážu popsat. Pochopitelně jsem byl na začátku nervózní, jak jsem tam ale vlezl a lidi mě přivítali, tak to trochu spadlo," řekl Štáfek pro Sport.cz pár minut po zápase.

Vrba tlačil, začínal kombinace, jenže „Lavi" vracel, lépe se pohyboval a rány, které vyslal soupeř, šly převážně do dvojitého krytu. Přesto oba premianti v ringu poznali, že atmosféra a nervozita sebere padesát procent fyzičky.

„K tomu měl Štěpán strašně tvrdou hlavu, takže jsem si o něj asi zlomil ruku. Nemohl jsem potom používat zadní, byla špatná. Kontakt s jeho hlavou bolel," přiznal Štáfek při rozhovoru a pravou ruku ledoval.

Jakub Štáfek před premérou v ringu, takto trénoval.Video: Sport.cz

„Potřeboval jsem změnit životní styl, od srpna nechlastám a nedělám kraviny. Endorfiny jsou nejlepší droga, kterou jsem zatím našel," přiznal osmadvacetiletý herec, scénárista a režisér měsíc před zápasem. V neděli tento level ještě povýšil.

„Snažil jsem se nebýt křečovitej, ne na sílu, ale na rychlost, vyhazovat ruce," řekl k taktice Štáfek, který si užil ovace vyprodané Lucerny. Co bude dále? O budoucnosti jasno nemá. ale končit nechce. „Splnil jsem si svoji metu, mám další cíle, ale uvidíme, jaký upřednostním. Tohle prostředí mě baví, je jednoduchý a čistý. Teď jedu ale na dovolenou," usmál se Štáfek, který o přestávkách mezi zápasy používal překvapivě sluchátka.

„Tam nebyla žádná hudba, jen sluchátka, abych neslyšel okolí, uklidnil se, zavřel oči a přemýšlel, že jsem třeba na Kanárech," zakončil Štáfek a šel přijímat gratulace.

Reklama