Hlavní obsah

Král vydělal miliardy. Teď má v lednici zeleninu, žádné šampaňské a vodka

Žádné šampaňské, žádná vodka, přesto funguje. Lehké povzdychnutí světové boxerské jedničky. Ví proč. Anthony Joshua se připravuje ve skromném apartmánu v Sheffieldu na zápas s Jarrellem Millerem, který proběhne v New Yorku 1. června. Neporažená světová jednička tráví tyto dny ve dvoupokojovém bytě. Žádný luxus, kterým se rád chlubí třeba boxer v důchodu Floyd Mayweather.

Foto: Instagram matchroom boxing

Američan Jarrell Miller (vlevo) a Anthony Joshua. Uhájí Angličan křeslo krále těžké váhy?

Článek

I když je Joshua králem těžké divize, nemá hvězdné manýry. A to je šampionem organizací IBF, WBO a WBA a boxem si vydělal téměř 100 milionů liber, což činí téměř 3 miliardy korun. Když se připravuje na zápas, hlava se mu přepychem netočí, maká.

Má vše, co potřebuje. Pohodlí, prostory pro trénink, regeneraci. Má zde i místo pro nejmodernější technologie. Joshua využívá například speciální kompresní soupravu, která pomáhá sportovcům dobíjet energii mezi tréninky.

V kuchyni sporák, lednice, ve které má především zeleninu, kartony kokosové vody a také doplňky stravy, které byly vyvinuty v šedesátých letech a původně byly používány nigerijskou armádou jako doplněk stravy, aby pomohly vojákům.

„Nic moc vzrušujícího, ale funguje to. Bohužel žádné šampaňské, žádná vodka, jen voda, supermalt (nealkoholický chmelový nápoj) a studená lisovaná šťáva," okomentoval Joshua obsah své lednice pro dailymail.co.uk.

„Funguje to. Po dlouhém dni se sem můžu vrátit a jen přemýšlet o mém tréninku, zápasech, o tom, čeho se snažím dosáhnout v ringu i mimo něj," popsal Joshua zase ložnici, další podstatnou část svého bytu.

Gym má od bytu jen pár minut. „A to je skvělý. Je to jen dvouminutová jízda z kopce, žádné výmluvy, že nemohu trénovat, takže jde o ideální místo," dodal Joshua.

Až příprava skončí, vyrazí do New Yorku bojovat o 23. výhru v profesionální kariéře. A zase něco vydělat...

Reklama