Hlavní obsah

Nečekané české dobrodružství. Co přijde teď za velkou louží?

Praha

Konečně. Jedno slovo, které si mohla říct zápasnice MMA Magdaléna Šormová. Z pátku na sobotu se v Kansas City bude bít v prestižní organizaci Invicta s devatenáctiletou Američankou Kay Hansenovou. V pondělí nasedla na letadlo a měla být za šestnáct hodin v cíli, nakonec se cestování na osm tisíc kilometrů protáhlo na čtyřicet hodin!

Foto: Invicta Fighting Championships

Magdaléna Šormová (vlevo) a její soupeřka Kay Hansenová.

Článek

„Dnešní odlet směr Kansas City začal skvěle, a to zpožděním už z Prahy do Paříže, kde nám uletěl navazující spoj a celá cesta se hezky prodloužila o 24 hodin. Téměř 6 hodin běhání po letišti a volání na infolinku českých aerolinií. Poslední hovor trval hodinu a myslím, že mě po něm mají moc rádi. Při dělání váhy přesně ideální zábava," napsala v pondělí Šormová na facebook z Francie. Do hotelového pokoje v USA dorazila ve středu.

Teď už je i s trenérským týmem na místě. Ve čtvrtek ladila váhu, takže se nevyhnula vanování, takzvanému koupání v horké lázni. Proces, který žádný sportovec nemusí. Třicetiletá Češka musí navážit 52,2 kilo, tolerance je půl kilogramu.

Magdaléna Šormová a její focení a natáčení před galavečerem v Kansas City.Video: Archiv: Daniel Barták

„Když to vezmu ode dveří bytu doma ke dveřím hotelu, byli jsme na cestě čtyřicet hodin. Bydlíme úplně na okraji Kansasu asi šest minut autem od letiště, takže taková trochu díra světa. Magdě schází po středečním shazování asi kilo a půl, takže ji čeká další vana. Ve středu proběhlo taky focení, nějaká videa a rozhovory. Ve čtvrtek, den před zápasy, je oficiální vážení. Trochu mi to tu připomíná UFC, ale v malém. Je hezké, že si tu Penta Gym spojují s Viktorem Peštou, že o něm vědí," napsal ve čtvrtek z Ameriky Šormové trenér Daniel Barták.

Česká zápasnice je současnou šampionkou organizace WWFC. Tento pás obhájila na začátku března v Kyjevě. Šormová má na kontě sedm výher a jednu porážku. Domácí soupeřka má bilanci 4:2. Hansenová tři z posledních čtyř duelů vyhrála. Šormová má stejné skóre, ale drží šňůru tří vítězství v řadě.

Na galavečeru v Kansas City bude mít se sokyní zápas, který přijde na řadu jako předposlední. Česká veganka je o jedenáct let starší než její současná rivalka z klece. „Soupeřka je komplexní zápasnice, navíc až na jeden zápas má všechny fighty v Invictě, takže rozhodně ji nepodceňujeme," je jediná Češka na galavečeru obezřetná.

„Podle rozhovorů a chování Magdu jako zápasnici rozhodně respektují. Její výsledky hovoří za všechno. Nevím, jestli jí považují za favoritku, ale určitě jí berou vážně," dodal Barták.

Proti místu konání je v Česku sedmihodinový posun, Šormová vkročí do klece v sobotu ráno českého času, patrně mezi čtvrtou a pátou ranní.

Co přijde po nečekaném dobrodružném přesunu?

Reklama

Související témata: