Hlavní obsah

Tajemství šampiona. Třiadvacet let mu pomáhá v kariéře sladké potěšení

Praha

Většina sportovců dbá na svoji stravu, povolit, ustoupit ze zdravé cesty, nemyslitelné. Pak jsou výjimky, sporty, které si dovolí dopřát. Jedním z nich je boxer těžké váhy Andy Ruiz, který se netají velkou nákloností k čokoládové tyčince, která obsahuje nugát, karamel a arašídy. Američan na začátku června porazil dosavadního krále Antonyho Joshuu a sebral mu mistrovské pásy organizací WBA, IBF a WBO. Nový šampion se teď nechal vyfotit s pásem, kde se chlubí se svou sladkou láskou.

Foto: Instagram A. Ruize

Spokojený Andy Ruiz.

Článek

„Přiznávám. Od svých šesti let mi táta vždycky před každým zápasem dával tuhle tyčinku, dává mi energii. Dává mi všechno, co potřebuji, abych vyhrál. Určitě si ji dám před zápasem s Joshuou," citoval Ruize před bitvou o mistrovské pásy server thesun.co.uk.

A on si dal, možná i dvě, protože jeho výkon šokoval boxerský svět. Radoval se chlap, který své vypracované břišní svaly umí maskovat. Zápas v New Yorku skončil velkým překvapením v 7. kole, kdy byl dosud neporažený Brit počtvrté počítán.

Foto: Instagram A. Ruize

Andy Ruiz se za svoji vášeň nestydí.

Společnost vyrábějící čokoládovou tyčinku, se také hned po triumfu ozvala. „Gratulujeme, vítězství je sladké, ale to bude i balíček, který vám pošleme."

Ruiz už může plánovat další zápas. Ještě letos by měla proběhnout odveta. Konkrétně půjde o listopad či prosinec, místo utkání bude upřesněno v blízké době. Jisté je jedno, bude tam i balení sladkého potěšení. V tomle stylu Ruiz jede od šesti, tedy třiadvacet let.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Andy Ruiz slaví vítězství nad Anthonym Joshuou.

Reklama