Hlavní obsah

Často odepisovaný Fury dře při svém comebacku. Zničil neporaženého Němce a teď hurá do Prahy

Las Vegas

Bývalý mistr světa v těžké váze Tyson Fury udělal v souboji dosud neporažených profesionálních boxerů krátký proces s Němcem Tomem Schwarzem. Třicetiletý Brit v Las Vegas vyhrál duel technickým k.o. už ve druhém kole a večer zakončil zpěvem.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Britský boxer Tyson Fury po vítězství nad doposud neporaženým Němcem Schwarzem v Las Vegas.

Článek

Fury zápas kontroloval od prvního kola. O pět let mladšímu Schwarzovi způsobil krvácení z nosu a v druhém kole byl po jeho drtivé kombinaci soupeř počítán. Krátce poté po dalším Furyho útoku rozhodčí nerovný duel ukončil, v ten samý okamžik za jeho zády přistál ze Schwarzova rohu do ringu na znamení porážky ručník.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Tyson Fury (vlevo) trefuje Němce Schwarze v zápase těžké váhy v americkém Las Vegas.

"Chtěl jsem si to dnes hlavně užít. Levačkou jsem ho trefil pěkně. Ten úder by dostal každého," řekl Fury, jenž vylepšil bilanci mezi profesionály na 28 výher a jednu remízu, kterou zaznamenal loni v prosinci s Deontayem Wilderem. S ním by se chtěl utkat v odvetě příští rok.

Furyho show ale vítězstvím v ringu neskončila. Své první představení v Las Vegas zakončil zpěvem hitu skupiny Aerosmith "I Don't Wanna Miss a Thing". Ve čtvrtek 20. června by se měl britský boxer a showman představit v Praze, kde by měl v klubu SaSaZu fanouškům vyprávět o svém barvitém životě.

Fury v listopadu 2015 ukončil dlouholetou nadvládu Ukrajince Vladimira Klička a stal se mistrem světa organizací WBA, IBF, WBO a IBO. S boxem pak ale skončil a o všechny tituly přišel. Do ringu se vrátil loni po 31 měsících, během nichž bojoval s psychickými potížemi a nadváhou, a opět patří k adeptům na světový titul. Mistrovské pásy aktuálně vlastní Wilder a Andy Ruiz, jenž před dvěma týdny nečekaně porazil šampiona Anthonyho Joshuu.

Reklama

Související témata: