Hlavní obsah

Poznal jiný svět a sáhnul si na dno. Teď chce ukázat, jací jsou v Čechách řízkové

V úterý odletěl do Kodaně, aby poznal, jak funguje UFC, elitní organizace MMA, která ho povolala do svých řad. V neděli dvě hodiny před půlnoci se Makhmud Muradov vrátil do Prahy. Premiéru v americké stájí zvládl, nestačil na něj Alessio Di Chirico z Itálie. Uzbecký Čech si pochvaloval péči a úroveň, která se mu dostala. Na pondělí už chystal další trénink. Rozjetý vlak nezastavuje, to je oblíbená hláška tohoto zápasníka. „Byl oběd s kamarády, trenéry, zítra už jdeme do gymu makat. Moc neoslavuji a alkohol nepiju,“ řekl devětadvacetiletý bojovník po příletu z Dánska.

Foto: Profimedia.cz

Machmud Muradov (vpravo) premiéru v UFC zvládl, Ital Alessio Di Chirico prohrál v Dánsku na body.

Článek

Máte za sebou první zápas v UFC, prožil jste odlišné pocity při nástupu než při jiných galavečerech?

Takhle jsem to nebral, prostě jsem chtěl vyhrát. Vím, proč jsem tam byl, bojoval jsem za dvě země. Dal jsem do toho všechno, opravdu jsem si sáhnul na dno, nikdy v životě jsem nebyl tak vyčerpaný. Na přípravu jsme měli dvanáct dnů, čtyři dny před zápasem už jsme byli v Kodani, jsem rád, že to takto dopadlo.

Jak jste viděl svých patnáct minut v kleci?

Dvě kola jsme si pohlídali, byl jsem aktivní, používal jsem přední ruku, ve třetím kole jsem byl fakt unavený. Trefil mě, ale necítil jsem to.

Měl jste strach?

Ten je vždycky, nebudu lhát. Každý člověk se bojí, já ale svůj strach mohu použít proti soupeřům. Ital byl zkušený borec, neprohrál nikdy na K.O. Věděl jsem, že vyhrajeme na body.

Byl Chirico nejtěžší soupeř, proti kterému jste nastoupil?

Neříkám nejtěžší, nejslabší. Tady byla hlavně krátká příprava, ale stálo to za to.

Další plán máte jaký?

Na konci roku bych chtěl zápas, nevím kde, s kým, ale v prosinci bych chtěl moc zápas. Moskva padá, tam je fight karta plná.

Trenér Petr Monster Kníže
Příprava byla krátká, což se ukázalo ve třetím kole. Stres, trochu jiné podmínky, na které není Mach zvyklej, to se projevilo. S výsledkem jsem spokojenej, byl jsem si jistý, že první dvě kola šla za ním. Třetí bylo mizerný, ale úder mohl přijít z jakékoliv strany během celého zápasu. Teď budou Macha čekat těžší soupeři, měl by si chvíli odpočinout, pak začne zase makat, máme hodně práce. Kluci v první padesátce jsou na tom hodně dobře. Další zápas bych radši viděl až po novém roce.

Prožil jste pět dní v UFC, můžete porovnat tento kolos s vašimi přechozími zkušenostmi?

To nemůžete porovnávat, to je jiný level, jiný svět. Oni se o vás starají od ponožek, vše mají pod kontrolou.

Vyhovuje vám tento přístup?

Tohle byl můj sen, já si žiju svůj sen a nechci se probudit. Věřím, že tady budeme dlouho.

Jaké byly reakce na vaši výhru?

Hodně, hodně, hodně lidí mi psalo z Uzbekistánu i z České republiky. Jsem rád, že mám za sebou svůj tým, přátelé, kteří do Kodaně i letěli a byli tam se mnou. Celou neděli jsme byli spolu, jsem šťastný člověk, že je mám za sebou. V Kodani bylo hodně Čechů, českých vlajek, to mě překvapilo. Jsem hrdý, že jsem mohl reprezentovat obě země.

Ozval se i Floyd Mayweather?

Mluvili jsme spolu po zápase, gratuloval mi a ptal se, kdy přijedu. Teď se ale chystám na další zápas, abych ukázal, jací jsou v Čechách řízkové, chci ukázat pořádnou show.

Reklama

Související témata: