Hlavní obsah

Žena mnoha podob. Tohle je nekompromisní gangsterka, milovnice zbraní i tanečnice

Praha

Tvrdou práci odvedla, je čas na zábavu. Zápasnice UFC Valentina Ševčenková si umí užít oba světy. O víkendu potřetí obhájila titul šampionky na galavečeru UFC 247, když porazila Katlyn Chookagianovou a připsala si pátou výhru v řadě. Pár dnů poté se rozvlnila v tanečním sále.

Foto: Facebook: Valentina Shevchenko

Valentina Ševčenková, sportovkyně, která má mnoho tváří.

Článek

„Očekávala jsem K.O. Pokaždé se připravuji na válku. Samozřejmě, pokud trénuji tvrdě, je potom boj snadnější. Je tu stále hodně holek, jsem otevřena jakémukoliv zápasu," okomentovala vítězka svůj další triumf pro espn.com.

Radost z výhry, tučný šek v hodnotě pár stovek tisíc dolarů a na chvíli může od tréninku polevit, a tak se vrhla na tanec. Rodačka z Kyrgyzstánu navíc miluje i zbraně.

„Střelba je jednou z mých největších vášní v životě. Soutěže, výcvik. Moderní verze střelby je velmi různorodá. Musíte hodně trénovat, mít vytrvalostní trénink, to vše vyžaduje hodně energie. K tomu ráda trávím čas v přírodě," rozpovídala se jedenatřicetiletá zápasnice před časem v rozhovoru pro sportskeeda.com. Pozorný fanoušek ví, že na levém boku má pistoli dokonce vytetovanou.

Aby neměla adrenalinu málo, v muší váze UFC bojuje také její sestra. Ona je šampionkou, Antonina je v žebříčku číslo jedenáct.

„Bojujeme ve stejné divizi, ale možnost, že někdy nastoupíme proti sobě, je malá. Máme stále tolik soupeřek, než se k sobě dostaneme navzájem. Navíc, nemyslím si, že by moje máma byla velmi ráda, abychom bojovaly proti sobě. Myslím, že tohle je špatný nápad," usmála se Ševčenková.

Ona patří mezi největší hvězdy UFC, a prezident organizace Dana White si je její profesionality vědom. Tohle řekl po jejím víkendovém představení, které předvedla v Houstonu. Jak jste si užil její představení?

„Absolutně. Je úžasná. Taková profesionálka, a tak dobrá lidská bytost, ale večer to je gangsterka. Ta žena je absolutní gangsterka. Je tak působivá, těším se, až uvidím její další zápas."

Není sama.

Reklama

Související témata: