Hlavní obsah

Osud rozdal karty, kamarádi se pobijí v kleci. Šílené na psychiku, říká promotér

Praha

Těžko představitelné, šílené? Realita. Osud rozdal karty tak, že nemohou couvnout. Kamarádi se proti sobě postaví v kleci a budou bojovat o půl milionu korun. Navíc ve dvojitém podání. Na začátku byly stovky odhodlaných ve sportovní MMA reality show I Am Fighter. Na konci stojí dvě dvojice ze stejných gymů. Petr Beran a Adam Herajn z Monster gymu a Daniel Ligocki s Pavlem Prachařem z Jetsaam gymu Brno.

Kamarádi z jednoho MMA gymu si to rozdají v kleci. Musí to být šílené na psychiku, říká promotérVideo: Sport.cz

 
Článek

Organizace IAF pořádá v pátek svůj druhý galavečer v pražské hale O2 Universum. Více než deset zápasů v kleci, kde se představí také slovenská hvězda Tomáš Deák.

Součástí večera bude vyvrcholení sportovní show, která se zauzlila tak, že jdou kamarádi z jedné tělocvičny proti sobě. Znají se, trénují spolu, v pátek půjde tohle vše stranou. Na řadu přijde boj o slávu a nemalé peníze. „Jsem rád, že jsem tohle nezažil, musí to být šílený na psychiku," myslí si Petr Ondruš, jeden z organizátorů.

Navíc si každá dvojice musí podělit své trenéry. Měsíce se společně učili, pilovali, zdokonalovali se. Znají své slabiny, teď se však postaví proti sobě. Podívají se z pár centimetrů do očí, rozhodčí řekne fight a kamarádství půjde stranou.

„Jsme dva kluci z Monster gymu. Když jsme byli na castingu, řekli jsme si, že spolu budeme ve finále. Absolutně mi nejde o peníze, jdu se tam pomlátit, říká Beran.

A jeho páteční sok? „Celkově mi to je jedno. Budeme se spolu rozcvičovat, zahřívat, budeme po celou dobu kamarádi, pak si to rozdáme. Potom zase budeme kamarádi," vidí finálový souboj Herajn.

Podobnou situaci zažije také brněnské duo. „Jsem rád, že jsme si hodili mincí," popisuje dělbu trenérů pro zápas Prachař. „Co mám na to říct. V kleci si plácneme a jdeme si sportovně zazápasit," dodává Ligocki.

Reklama

Související témata: