Hlavní obsah

Joshua bude s Pulevem boxovat bez diváků, možná už v červenci

Londýn

Boxeři Anthony Joshua a Kubrat Pulev budou pravděpodobně bojovat o titul profesionálního mistra světa těžké váhy v Londýně bez diváků. Vedení britského boxu se po odeznění koronavirové krize chystá v červenci obnovit zápasový program, upozornilo však, že zpočátku se bude odehrávat bez účasti fanoušků v hledišti.

Anthony Joshua.

Článek

Zápas mezi šampionem organizací WBA, WBO a IBF Joshuou a bulharským vyzyvatelem Pulevem se měl uskutečnit 20. června na stadionu Tottenhamu, kvůli pandemii koronaviru však byl odložen. Zatímco Pulev je přesvědčen, že se bude boxovat až o několik měsíců později, zástupci jeho protivníka hovoří o možném termínu 25. července.

Po odkladu podle agentury AP každopádně padla varianta se stadionem Tottenhamu, na který se vejde přes 60 000 diváků. Nejen kvůli zakázanému vstupu fanoušků, ale také proto, že v létě se v Anglii nejspíš budou dohrávat přerušené fotbalové soutěže.

Box se v Británii bude moci vrátit na scénu jen s přísnými zdravotními pravidly. Funkcionáři hodlají omezit počet zápasů v programu na pět, co nejméně má být také dalších lidí kolem ringu - tedy rozhodčích, pořadatelů nebo televizních pracovníků. Boxeři i všichni další účastníci večera budou muset před zápasem do karantény a podstoupí testy na koronavirus.

Foto: Facebook: Anthony Joshua

Anthony Joshua v tréninku.

Britský boxer Joshua získal zpět světové tituly loni v prosinci, kdy v Saúdské Arábii porazil na body Američana Andyho Ruize.

Reklama

Související témata: