Hlavní obsah

Vypadala jako zombie, mohla mít zjizvenou tvář. Teď už se směje a myslí na šaty a podpatky

„Vypadala jsem jako zombie,“ přiznala po třech měsících po epické bitvě v Las Vegas zápasnice MMA Joanna Jedrzejczyková, která prohrála na galavečeru UFC s čínskou šampionkou Čang Wej-li. Polka odešla s obličejem, který doznal velké újmy. Na hlavě příšerný otok, čelo vypadalo tak, že může každou chvíli prasknout. Noc v nemocnici byla podmínkou. Nyní je už ale známá bojovnice v pořádku.

Foto: Facebook: Joanny Jedrzejczyk

Joanna Jedrzejczyková před dvěma měsíci odešla poražena po velké bitvě, která se ji podepsala na obličeji. Nyní už je v pořádku.

Článek

„Jednoho dne pošlu fotky, jak jsem vypadala. Bylo to zábavné, někteří lidé mě dokonce ani nepoznali," přiznala s odstupem času zápasnice pro server BBC.

Teď už se může smát, je v pořádku, ale výsledek ji stále mrzí. Před třemi měsíci měla jiné myšlenky. "Mohla jsem mít zjizvenou půlku tváře. Bylo to tak bolestivé. Na zlomek vteřiny jsem se zeptala, jestli bych neměla přestat, ale stále jdu dopředu," je odhodlaná dvaatřicetiletá zápasnice, která v kleci šestnáct duelů vyhrála a čtyři prohrála.

Polka neutrpěla žádné zranění, které by mělo mít trvalé následky, přesto má stále zlomenou duši a jizvu na srdci. Během dvou dnů otok zmizel a za tři týdny zmizely i všechny šrámy. „Věděla jsem, že se uzdravím. Na sebe jsem byla víc naštvaná, protože jsem chtěla mít pár pěkných dní ve Vegas s přáteli a rodinou. Ale to je cena, kterou platíme. Dělám to už sedmnáct let, takže tuhle hru znám," uvědomuje si Jedrzejczyková nástrahy bojovách sportů.

S kým bude zápasit v dalším duelu? Vzhledem ke světové pandemii koronaviru je vše posunuté. Jedno se ale nemění, zápas je vážná věc, na kterou musí proběhnout kvalitní příprava.

„Limity jsou jen v našich hlavách a každý den pracuju na hraně. MMA je násilný, ale nejde jen o mlácení lidí. Pro mě je to o sportu, soutěžení a respektu," má svůj pohled bojovnice.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

💃🏻💃🏻💃🏻💃🏻💃🏻 #jakatomelodia

Příspěvek sdílený Joanna Jedrzejczyk (@joannajedrzejczyk),Kvě 8, 2020 v 11:58 PDT

Světu kromě tvrdých ran ukazuje i svou druhou tvář, kdy nechá vyniknout svou ženskost. Pokud má náladu, oblékne si šaty, vpluje do vysokých podpatků. Takto se dokáže prezentovat také na akcích UFC.

„Jsem sportovec, ale také žena, která chce vypadat. Tento sport může změnit vaše tělo a vaši mysl, to je pro ženy velká věc. Jsem ráda, že se o nás UFC dobře stará, protože v budoucnu chci být mámou a podnikatelkou," dodala Jedrzejczyková, pro kterou je největší nepřítel čas, 24 hodin ji pro ní málo.

V posledním duelu strávila v kleci pětadvacet minut, ze kterých se dávala dohromady týdny. Čas je ve světě bojových sportů hodně relativní...

Reklama

Související témata: