Hlavní obsah

Nekompromisní hra a smlouva je na světě. Miluji ho. Vítej v UFC, chlapče, zářil šéf

Ohromil šéfa a vysněný kontrakt je na světě. Srbský zápasník MMA Uroš Medič si smlouvu vysloužil za 132 sekund boje, když na Dana White’s Contender Series převálcoval Mikeyho Gonzalese. Sedmadvacetiletý bojovník přišel na „draft UFC“ po pěti výhrách a měl šanci se předvést. Stalo se, cesta se vyplatila.

Foto: Facebook: Uroš Medić

Uroš Medić jede dál na vítězné vlně. Poslední výhra mu zajistila smlouvu v UFC.

Článek

Medič nezaváhal, předvedl několik ran a kopů a Gonzalesovo tělo začalo stávkovat. Natlačený na pletivo se posadil a zde se přiblížil jeho konec. Rukama si kryl obličej a schytával jednu ránu za druhou. Za pár sekund ho vysvobodil rozhodčí, když duel ukončil.

„Dnes byl bezpochyby hvězdou noční show. Miluji ho. Vítej v UFC, chlapče," byl spokojený šéf UFC Dana White s novým jménem, se kterým podepíše kontrakt v UFC.

Výkon Srba byl o to více působivější, protože nabídku na zápas dostal jen dva a půl týdne před samotnou zkouškou v oktagonu. Medič poznal v profesionálním MMA šest zápasů, pět jich ukončil v prvním kole, jeden ve druhém kole.

Srb přijel do USA před pěti lety a připojil se k Anchorage BJJ, pravděpodobně nejúspěšnějšímu MMA týmu na Aljašce. S tímto týmem jsou spojeni také Demtrious Johnson a Jared Cannonier.

Kromě Mediče po Dana White's Contender Series získali kontrakt také Dustin Jacoby a Jordan Leavitt.

Na draftu do UFC byl před rokem také Michal Martínek, ale vysněný kontrakt nezískal. Jeho zápas v Las Vegas skončil po 196 sekundách, když prohrál na škrcení s Rodrigem Nascimentem Ferreirou. Brazilec poté získal s americkou organizací smlouvu a svůj první duel v UFC v květnu vyhrál.

Reklama

Související témata: