Hlavní obsah

Chlapi se jdou rvát o historii. Zapomeňte na přání a sympatie, boj není telenovela

Epický okamžik přichází, díl třetí, uzavření úchvatné trilogie. Poslední tři léta jsou jejich. Jednou červenec a dvakrát srpen. Bitva těžkých vah o titul v UFC. Na jedné straně Daniel Cormier, na druhé Stipe Miočič. Zápasící legendy MMA. Po nadcházejícím víkendu možná už jedna odejde a zavře za sebou dvířka od klece. Ve hře je vale jedenačtyřicetiletého wrestlera, který jako kadet zápasil i v Praze. To bylo ještě ve váze do 83 kilo, nyní má jako těžká tíha o více než pětadvacet kilo více.

Foto: Facebook: Daniel Cormier

Dojatý Daniel Cormier. Jednou pocity štěstí, jindy zklamání. Co přijde teď?

Článek

Červenec 2018 a Cormier poráží Miočiče před koncem prvního kola na KO. Srpen 2019 a v poslední minutě čtvrtého kola je porážka vrácena. Remíza 1:1, kdo je lepší? V neděli nad ránem se stane realitou třetí bitva. Současným šampionem je Miočič, soupeř je bývalým vládcem těžké i polotěžké váhy. Skvělé karty.

Připomeňme si jejich poslední zápas. Podle svých slov Cormier zklamal okolí, tak to cítil. Bývalý šampion přiznal rozčarování a omluvil se. Přišel o mistrovský pás. Čtyřicetiletý DC zůstal sedět opřený o klec. Takto si konec nevysnil.

„Je mi líto všech, které jsem zklamal. Je mi líto ženy, dětí, že tohle musely zažít. Nikdy jsem nechtěl, aby tohle prožily. Vaše bolest mi láme srdce, když si na to vzpomenu. Omlouvám se svým trenérům. Vážím si vaší práce a času, který jste se mnou strávili," popsal po pár dnech své pocity. Chlap, který měl slzy v očích.

Zapomenuto, hrany emocí obroušeny. Třetí bitva se uskuteční 15. srpna na galavečeru UFC 252 v Las Vegas. „Dva knockouty, dva skvělé zápasy, nemůžu se dočkat, až s ním budu zase bojovat. Nyní je čas makat tak tvrdě, jak jsem, kdy trénoval," nechal se slyšet jedenačtyřicetiletý Cormier, který v kleci 22 duelů vyhrál a jen dvakrát odcházel poražený.

Každá kariéra jednou končí, Cormier by si zasloužil odejít po bitvě, kdy mu rozhodčí zvedne ruku na znamení vítězství. Jenže život není telenovela, aby končil vždy happyendem, takže stát se může cokoliv. Obraz svého konce má Cormier ve svých rukou. A Miočič mu určitě tento krok neulehčí. Není proč, tohle je válka bojovníků, ať zvítězí lepší!

„Po tomhle zápase už nebudu znovu bojovat. Jdu do něj před západem slunce," řekl k souboji Cormier v červnu. Opravdu půjde o poslední řež kariéry? Pokud ano, těšme se na rozlučku.

Ať dopadne jakkoliv, tenhle chlapík s odzbrojujícím smíchem si zaslouží potlesk.

Reklama

Související témata: