Hlavní obsah

Pudilová se ukáže českým fanouškům, její fight bude nejdražší

Praha

Datum a místo je na světě. První klasický MMA zápas po skončení v UFC zažije Lucie Pudilová už v září a bude bojovat před českými fanoušky. „Mohu potvrdit, že Lucka bude mít MMA zápas 19. září na Noci Bojovníků v Dobříši,“ řekl Sport.cz organizátor a promotér akce Alex Chocholouš. Celkem se na galavečeru odehraje deset duelů.

Foto: archiv: Alex Chocholouš

Lucie Pudilová bude bojovat 19. září na galavečeru Noc Bojovníků v Dobříši.

Článek

Jak složité bylo domluvit zápas Lucie Pudilové do Dobříše?

Lucka patří k české špičce, je to jediná česká zápasnice, která byla v UFC, má v této organizaci nejvíce zápasů ze všech Čechů. Najít pro ni adekvátní soupeřku nebylo snadné, ale máme ji.

S kým tedy bude bojovat?

Máme soupeřku podepsanou, to je zatím vše, co k tomu mohu říct. Během pár dní jméno oznámíme. Řeknu jen, že jde o kvalitní jméno.

Z UFC před domácí publikum...

Lucka bude zápasit na domácí půdě, před svými fanoušky, před rodinou. Půjde o první MMA zápas po UFC, takže tento duel bereme jako restart kariéry. Ani v jednom zápase, který jsem připravil, není favorit, v tomhle to je super. Lucka se vrací a dostala těžkou soupeřku.

Jak dlouho jste vyjednávali o startu v Dobříši?

S Luckou se znám osobně, řešili jsme i nějaké věci ohledně její budoucnosti. Řekl bych, že jsme vše řešili dva, tři měsíce.

Je ona nejdražším zápasníkem na kartě?

Ano. Celkově je její zápas nejdražší na galavečeru.

Součástí galavečeru bude také titulový zápas o profesionální pás Czech Wako Pro fight. O něj bude bojovat Matěj Kozubovský, proti němu se postaví mistr světa WKN Milan Kratochvíla ze Slovenska. V Dobříši se bude zápasit podle pravidel K-1, Fusion Rules a MMA. V předzápasech fanoušci zažijí také duely podle pravidel boxu. Dále se na akci ukáže Viktor Pavlíček, Erik Micka, Bernard Plavec, Sebastian Fapšo, Vladimír Říha, Cyril Pohl, Matěj Nuska, Jakub Stelšovský, Ondřej Malina, Radek Roušal, Jürgen Dolch, Dennis Poborský a další.

Jak se vyjednává o cenách za zápasy v době koronaviru?

Samozřejmě se ceny hrozně mění, může být méně fanoušků, ti se bojí chodit na akce. Měl jsem původně březnový termín, který byl čtrnáct dní před galavečerem zrušen, nicméně zápasníci, kteří potvrdili zápas i na září, tak jsem jim nezměnil finanční podmínky, zůstali na svých. Chci, aby kluci viděli, že držím slovo, snažím se jim dát maximum, které mohu.

Kolik bude lidí v hale?

Normálně chodí do 1500 lidí, když se hala narve. Teď zbývá už jen pár lístků, kdo zaváhá, neuvidí naživo velké zápasy.

Foto: archiv: Alex Chocholouš

Alex Chocholouš (třetí zprava) na galavečeru Noc Bojovníků v Dobříši.

Vzhledem k vládním opatřením, s jakou kapacitou počítáte?

Stále je maximálně 500 lidí do sektoru a může jich být pět. Snažíme se, aby každý měl zvláště vchod, toalety, catering.

Budou muset zápasníci předložit negativní test na koronavirus?

Tohle teď řešíme.

Galavečer, to jsou finance, jak se chovají partneři v této době?

Jsem vděčný každému sponzorovi. Ty, které jsem měl nasmlouvané na březen, tak nikdo mi necouvnul zpátky, klobouk dolů před nimi v této době. Situace není růžová, přesto podporují bojové sporty.

Reklama

Související témata: