Hlavní obsah

Česká vlajka zavlála nad Las Vegas. Dvořák rozkopal Američanovi nohu a slaví výhru v UFC

Las Vegas/Praha

Česká vlajka zavlála v Las Vegas na znamení vítězství. Zápasník MMA David Dvořák může slavit i po svém druhém souboji v UFC. Vyrovnaný duel s Jordanem Espinosou vyhrál u všech tří rozhodčích 3:0 na body. Český Hrobník pohřbil patnáctého protivníka v řadě. Hradecký bojovník zvládl nejtěžší zkoušku v kariéře, když Američana za patnáct minut takticky zkrotil a především mu rozkopal přední nohu, když ho trefoval pod koleno.

Foto: UFC

Je to tam! David Dvořák vyhrál i druhý zápas v UFC.

Článek

Dvořák zažil druhý duel v UFC a opět šlo o bitvu bez diváků, pokaždé ale odešel jako vítěz. „Je to tvoje," řekl mu před vkročením do klece trenér Patrik Kincl.

Český zápasník měl sebevědomí už před soubojem, což řekl pár hodin před samotným zápasem. „Kurzy mi jsou jedno. Fůra zápasů je padesát na padesát. Cítím se jako 100% vítěz už teď," řekl Dvořák ráno, když snídal palačinky a doplňoval energii po shazování.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

15 in a row! @dvorak.david 🇨🇿 helping to put the Czech Republic on the MMA map at #UFCVegas11 📺 Watch again on @UFCFightPass now!

Příspěvek sdílený UFC Europe (@ufceurope),Zář 19, 2020 v 5:05 PDT

Espinosa nastoupil s úsměvem na rtech, ale po pár minutách mu došlo, že evropský nájezdník nepřijel za velkou louži na výlet.

Dvořák se od začátku snažil okopávat přední nohu svého protivníka, aby zpomalil jeho pohyb. K tomu v boxerských přestřelkách byl český zástupce přesnější. První pětiminutovka byla přesto hodně vyrovnaná.

Ve druhé začal Američan více tlačit, Dvořák měl ale dobrý pohyb a takticky předváděl profesorský výkon. Všechny pokusy si hlídal, byl důraznější a když zkrátil vzdálenost, zadní rukou trefoval, navíc dokázal kombinaci zavřít kopem pod koleno na nakopanou levou nohu soupeře. Espinosa po druhém kole odkulhal do rohu a trenéři mu museli chladit levou holeň.

Řekli před zápasem
David Dvořák
„Váha a aklimatizace proběhla naprosto v pořádku, vše si sedlo dobře, přesně jak má.“
Patrik Kincl, trenér
„David na mě působí výborně. Navzdory situaci s koronou, s karanténou, když se nemohlo pořádně cestovat, tak si všechno sedlo, až Davida musíme brzdit.“
Jan Maršálek, trenér
„Proti Brazílii je to jiný, je mnohem silnější, má lepší vytrvalost, skillově je na tom určitě líp. Víc si vše utříbil v hlavě, ví víc co dělá.“

Američan se ve třetím kole snažil měnit pásma, aby Dvořáka rozhodil, nachytal ho, ale stejný úmysl měl i Dvořák, který se s přibývajícím časem blížil k výhře. Před zápasem se mluvilo o možném předčasném ukončení na submisi, jenže v tomto duelu se celých patnáct minut jelo v postoji, ani jeden pokus o přenesení boje na zem.

„Pojďme ukázat, kdo je vítěz," zakřičel Kincl na Dvořáka minutu před koncem posledního kola. I když Dvořák odešel s lehce krvácející tváří, o vítězi bylo jasno - třikrát 30:27 na body.

Dvořák by se měl po výhře posunout výše v žebříčku UFC, před zápasem byl číslo čtrnáct, Američan byl v muší váze číslo třináct.

Osmadvacetiletý Dvořák vyhrál patnáctý zápas v řadě, naposledy prohrál v roce 2012. Nyní si drží bilanci 19 výher a 3 porážek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články