Hlavní obsah

Když boxer dostane nápad a maminky jsou dojaté

Na Silvestra běhat s bývalým profesionálním boxerem, a navíc pomoci třem malým imobilním klukům? Pokud říkáte ano, můžete se v poslední den v roce připojit na pětikilometrový výběh, který pořádá Ondřej Pála s bráchou a lidmi, kteří nechtějí v tento den myslet jen na sebe.

Foto: Facebook: Ondřej Pála

Tradiční sešlost na Silvestra. Přijdete letos také?

Článek

„Tato tradice vznikla před dvanácti lety. S bráchou jsme si vyběhli do Krčského lesa, tam jsme se ztratili, nakonec z dvou kilometrů bylo asi deset, byla to sranda, brácha málem nedošel domů, protože předtím neběhal," vzpomíná Pála na začátky, kdy vůbec netušili, že tady něco právě začíná.

„Řekli jsme si, že z toho uděláme tradici. Každý rok na Silvestera spolu vybíháme, jen jednou se nám stalo, že já byl ve Špindlu a on v Praze, ale i tak jsme to dali, celou dobu jsem měl telefon na uchu a běhal," usmívá se bývalý český profesionální boxer, který je nyní jedním z mužů v čele organizace IAF.

Před pěti lety si bráchové řekli, že přizvou kamarády a pomohou těm, kteří potřebují pomoc. Napoprvé se sešli tři, pak ale každým rokem přicházelo více a více nadšenců. Loni dorazily dvě stovky lidí. Mezi nimi byli i bratři Svobodové, kteří se s Pálou znají od základní školy.

„Letos jsme vybrali tři kluky, kteří jsou bohužel na vozíčku, jsou imobilní, přesto přijedou. Sejdeme se, uděláme občerstvení, dáme si čaj na parkovišti u Portu 62 v Braníku. Lidi přinesou zbytky cukroví, budeme mít připravenou kasičku a každý může do ní něco hodit. Odběhneme pět kilometrů, kdo chce, může jít, jet na kole. Na konci si popřejeme hezký nový rok. Vybrané peníze rozdělíme na tři díly, předáme je klukům, dáme jim pusu a půjdeme domů," představuje Pála program.

Tato sportovní sešlost startuje ve 14 hodin. Loni bylo pro kluky vybráno 45 tisíc korun. „I kdyby nás mělo letos přijít v této době deset, má to smysl. Kluci jsou nadšení. Když jsem jedné mamince řekl, že i letos pokračujeme, byla dojatá, že i v této době do toho jdeme. Už se těším," zve všechny sportovní nadšence Pála.

Reklama

Související témata: