Hlavní obsah

Hrozivé zranění! Ruka se mu plácala jako ryba na souši, on přesto pokračoval v boji

Phoenix/Praha

Hlavní kartu večera UFC 263, který nabídl hned dvě titulové bitvy, otevřel šokujícím vítězstvím skotský bojovník Paul Craig, který v prvním kole technickým KO porazil Američana Jamahala Hilla, který utrpěl první porážku v profesionální kariéře MMA. Krom ěporážky si ze zápasu také odnesl hrozivě vypadající zranění.

Foto: Mark J. Rebilas, Reuters

Jamahal Hill (vpravo) v klinči s Paulem Craigem během večera UFC 263.

Článek

Třicetiletý americký bojovník měl na kontě osm vítězství v řadě a byl připraven si dojít pro další zářez. Jenže o tři roky starší Skot byl proti. Proti neporaženému Hillovi nastoupil zcela bez respektu a už v prvním kole ho srazil na zem. Přetočil ho, přičemž Hillovu paži měl zaklíněnou mezi nohama.

V tu chvíli to přišlo. Hillova levá ruka se začala bezvládně plácat po Craigově těle jako ryba na suchu. Jenže Američan se nehodlal vzdát své neporazitelnosti bez boje a snažil se pokračovat dál. Po několika dalších inkasovaných ranách loktem se však sudí nakonec rozhodl zápas ukončit. Podle mnohých pochybil a měl tak učinit už mnohem dříve

Nejdříve to vypadalo, že ruka je vážně zlomená, i když Hill na sobě nedával kromě zklamání z prohry, nic znát. Prezident UFC Dana White však později na tiskové konferenci uvedl, že ruka byla „jen" vykloubená a zdravotníci ji bojovníkovi na místě hned nahodili zpátky. Také zkritizoval rozhodčího zápasu. "Když ta ruka léta ze strany na stranu, pravděpodobně má být zápas ukončen. Arizona k nám byla vždy vstřícná a nechci na ni kydat špínu, ale tohle je fakt drsné. Dokonce jsem slyšel, že ten chlap má černý pás v bjj," řekl White.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený ufc (@ufc)

Vítěz duelu, Paul Craig, vzdal v pozápasovém rozhovoru protivníkovi hold. „Byl jsem ohromen jeho houževnatostí," řekl. „Je to zatraceně silný soupeř, snášel mé rány, i když měl zlomenou ruku, to je šílený," chválil ho.

Někteří mu vyčítali, že v zápase pokračoval, i když věděl, že je Hill zraněný. „Úkolem rozhodčího je chránit soupeře, mým ukončit zápas," odvětil. Samotný Hill později na twitteru napsal, že je v pořádku a že Craigovi děkuje za lekci, díky které bude silnější. „Dneska byl prostě lepší bojovník," pochválil ho.

Reklama

Související témata: