Hlavní obsah

Boj o život! Osmnáctiletá boxerka zkolabovala po tvrdém knockoutu

Montreal/Praha

Obavy o život talentované mexické boxerky Jeanette Zacariasové Zapatové rostou. Osmnáctiletá sportovkyně zkolabovala krátce poté, co ji knockoutovala její soupeřka Marie-Pier Houleová. Zápas proběhl o víkendu v Kanadě a zdravotní stav mladé boxerky je stále kritický.

Foto: @lasardine83, Twitter

Jeanette Zacariasová Zapataová (vlevo) v osudném zápase s Marií Pierovou Houleovou

Článek

Mexická boxerka bojovala ve svém šestém profesionálním zápase na akci GYM Gala Boxing, kde se utkala s domácí bojovnicí Houleovou. Podle dostupných informací rozhodčí zastavil zápas ve čtvrtém kole poté, co Zapatová nebyla schopná odpovědět na sérii tvrdých úderů.

I když bezprostředně po ukončení zápasu ještě mladá boxerka stála ve svém rohu na nohou, nedlouho poté dostala křeče a upadla do bezvědomí. Okamžitě byla převezena do nemocnice, kde lékaři popsali její stav jako kritický, ale stabilizovaný.

Promotér akce Yvon Michel uvedl, že Zapatová dosud nepřišla k vědomí. „Byla jí podána sedativa, aby se její tělo a mozek odpočinuly. Lékaři jí zpočátku nedávali moc šancí, ale nyní se její stav hodně zlepšil," uvedl.

Rozhodující budou podle lékařů následující dny, ve kterých se ukáže, jestli došlo k poškození mozku. Mladé Mexičance vyjadřují podporu několik sportovních osobností, včetně její soupeřky z osudného zápasu. „Držím jí palce, aby všechno dobře dopadlo," uvedla.

Reklama

Související témata: