Hlavní obsah

Umělecká díla boxera Muhammada Aliho míří do aukce, zájemci zaplatí neskutečný balík

New York/Praha

Vzácné kousky. Ručně malované obrázky legendárního boxera Muhammada Aliho, který zemřel v roce 2016, míří v New Yorku do aukce. Většina z nich se prodává za v přepočtu stovky tisíc až nižší miliony korun. Nejdražší položkou má být malůvka zobrazující Aliho vítězství nad bývalým šampionem Sonnym Listonem. Vyvolávací cena začíná na částce v přepočtu něco přes devět milionů korun.

Foto: BNPS

Umělecké dílo boxera Muhammada Aliho, zobrazuje jeho legendární výhru nad Sonnym Listonem.

Článek

O žádná veledíla z uměleckého hlediska se rozhodně nejedná. Skutečnost, že vzešla z ruky ikony světového boxu, ale představuje pro sběratele lákavé zhodnocení.

Tak například Aliho obrázek s názvem I Love Amerika (Miluji Ameriku) z roku 1979 se prodává za více než tři miliony korun. Dílo s názvem Anti-slave America The Big Jail odkazující na problematiku otroctví se draží na startovní částce 350 000 korun.

Foto: @ReddingWriting

Legendární vítězství Muhammada Aliho nad Sonnym Listonem, v pořadí druhý zápas mezi oběma boxery skončil už v prvním kole.

Nejdražší položkou aukce by se měla stát malůvka Aliho legendárního knock-outu nad Sonnym Listonem, ke kterému došlo v roce 1965 v Lewistonu. Cena startuje na devíti milionech.

„Umělecká díla zachycují témata, která byla jeho srdci (Aliho) blízká: box, občanská práva, náboženství, světový mír a humanismus," nechal se slyšet ředitel aukce. Najdou vzácné kousky své kupce?

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články