Hlavní obsah

Jsi terorista! Nenechal si to líbit a v kleci ho uškrtil

Las Vegas

Kontroverzní okamžik byl k vidění při pondělním vážení populární show Dana White 's Contender Series. Veterán bantamové váhy Oron Kahlon měl při staredownu nazvat svého soupeře Javida Basharata teroristou. Druhému jmenovanému se to pochopitelně nelíbilo a v kleci mu to náležitě oplatil.

Foto: Dana White's Contender Series

Oron Kahlon (vlevo) a Javid Basharat po staredownu.

Článek

První problém nastal již během vážení. Kahlon totiž podle informací nedokázal splnit domluvenou váhu a převážil o tři kilogramy. Po vážení byl k vidění klasický staredown, během kterého si oba borci vyměnili své názory. V tu dobu se ještě nemělo jednat o nic zásadního.

Problém nastal, když se oba zápasníci otočili směrem k fotografům, čehož Kahlon využil a soupeře označil za teroristu. Basharat prstem ukázal na svého protivníka, situaci však nikterak nedramatizoval.

„Chtěl ze zápasu zdrhnout, proto převážil o tři kilogramy. Řekl jsem mu, že mu nakopu prdel a on mě označil za teroristu. Smůla pro něj, zítra si na něj počkám," sdělil.

Basharat si v minulosti prošel uprchlickým táborem, aktuálně se však na zápasy připravuje v Anglii. V samotném zápase proti Kahlonovi se Basharatovi povedlo ve třetím kole soupeře chytit do škrcení, které se mu povedlo utáhnout natolik dobře, že soupeř odklepal konec. Tímto výkonem si navíc řekl o smlouvu v UFC, kam se dostal jako historicky druhý zápasník z Afghánistánu.

„O Afghánistánu se neříkají hezké věci. Pokud mohu být tím, který lidem vnese lepší mínění o naší zemi, bude to skvělé. V UFC máme už jednoho afghánského zápasníka a vede si velmi dobře," dodal Basharat.

Reklama

Související témata: